U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stekelenburg: er was geld genoeg
DEN HAAG, 2 FEBR. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) claimt ten onrechte dat hij geen geld heeft om de extra 35 miljoen gulden voor de politie-CAO te betalen. Bij de onderhandelingen op 16 januari bleek dat de nu als te hoog beschouwde loonstijgingen binnen gestelde financiële grenzen vielen. Die conclusie trekken werkgeversonderhandelaar J. Stekelenburg en werknemersvertegenwoordiger H. van Duijn over de wijze waarop de onderhandelingen over de politie-CAO zijn gevoerd.

KLM op verlies na lage groei luchtvaart
AMSTERDAM, 2 FEBR. Tegenvallende groei van het luchtvervoer en de staking bij partner Northwest hebben luchtvaartmaatschappij KLM in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een verlies opgeleverd van 29 miljoen gulden. Dat heeft de KLM vanmiddag bekendgemaakt. Vorig jaar boekte de onderneming in deze periode nog een winst van 46 miljoen.

Dertien illegalen mogen blijven
DEN HAAG, 2 FEBR. Dertien witte illegalen en voormalige hongerstakers uit de Haagse Agneskerk hebben een verblijfsvergunning gekregen. Staatssecretaris Cohen (Justitie) heeft dit gisteren bekendgemaakt. De overige 119 hongerstakers krijgen geen vergunning; 55 mensen moeten binnen een maand het land verlaten, 64 mensen hebben nog een procedure bij de rechter lopen. De hongerstaking, die op 30 november begon, eindigde na achttien dagen na een toezegging van de staatssecretaris om persoonlijk de dossiers nog eens te bekijken. Cohen heeft uiteindelijk besloten om humanitaire redenen en op basis van zijn zogenoemde discretionaire bevoegdheid dertien hongerstakers te legaliseren. Inclusief hun gezinnen gaat het om veertig mensen.

Leider U€K tegen deelname aan Rambouillet
PRISTINA, 2 FEBR. Adem Demaçi, politiek vertegenwoordiger van het Kosovo Bevrijdingsleger U€K, is tegen deelname van het U€K aan het door de internationale gemeenschap gelaste vredesoverleg in de Kosovo-crisis, dat zaterdag in Rambouillet moet beginnen. Een officiële U€K-reactie op de uitnodiging komt morgen.

Rel in Israel om uitspraak gezant
TEL AVIV, 2 FEBR. De Israelische ambassadeur in Duitsland, Avi Primor, is naar Jeruzalem teruggeroepen voor opheldering over een vraaggesprek met Die Welt. Daarin zegt Primor dat de ultra-orthodoxe Shas-partij ,,is gegrondvest op ondemocratische wetten''.

EU-subsidie voor één asielproject
BRUSSEL/DEN HAAG, 2 FEBR. De Europese Commissie heeft voor dit jaar financiële steun toegezegd aan slechts één Nederlands project voor de terugkeer van afgewezen asielzoekers. De meeste EU-lidstaten hebben meer projecten die steun krijgen.

DSM: nettowinst van 935 miljoen
ROTTERDAM, 2 FEBR. Chemieconcern DSM heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 935 miljoen gulden, tegen 875 miljoen in '97. In dat jaar had de onderneming echter nog niet het Delftse Gist-brocades overgenomen.

Nederlanders in Jemen vrij
SANA'A, 2 FEBR. Een Jemenitische stam heeft vandaag een Nederlands gezin en een Brits echtpaar vrijgelaten die deze twee weken geleden in het noorden van het land had ontvoerd. Intussen wordt nog onderhandeld over de vrijlating van twee Duitsers.

Geen vervolging Marokkanen
AMSTERDAM, 2 FEBR. Justitie en politie in Amsterdam hebben het onderzoek stopgezet naar de Marokkaanse jongeren die in december betrokken waren bij rellen.

Geen sancties tegen Feyenoord
NYON, 2 FEBR. De Europese voetbalbond (UEFA) legt Feyenoord geen sancties op voor de rellen waarbij een deel van de Rotterdamse aanhang zaterdag in Leverkusen betrokken was.

NRC Webpagina's
2 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)