U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Stem verloren
Dat het Journaal even zijn stem verloor, is niks nieuws. Kan gebeuren. In de oude tijden kreeg je dan een bordje 'storing', misschien wat achtergrondmuziek, meestal onheilspellende stilte. De kijker moest wachten.


T V   V O O R A F :


Praters en vragers
Er dreigt een trendje te ontstaan - bekende Nederlanders die elkaar interviewen, zonder tussenkomst van een presentator. In 1995 deed de NCRV het al met Levenslied en liet Violet Valkenburg haar gasten soms met elkaar praten in Bij Violet. Dit seizoen heeft het genre zich over de zenders verbreid. Zo heeft RTL4 Ladies Only, heeft Fox Onder Ons en De Kip is Klaar (naar een idee van Paul de Leeuw staat nadrukkelijk op de leader) en komt Veronica met Contra, waarin vanavond ex-profbokser Regilio Tuur en zanger Xander de Buisonjé elkaar interviewen. Toeval of trend?


F I L M   V O O R A F :


Blue in the face
Bij het zien van Blue in the Face kan de indruk ontstaan dat je in Brooklyn op elke straathoek Belgian Waffles kunt kopen. Helaas moet ik u teleurstellen, een decaf latte is een gangbaarder dan die typisch Amerikaanse wafel. Sterker nog, in heel Park Slope, het deel van Brooklyn waarin Blue in the Face zich afspeelt en waar mederegisseur en auteur Paul Auster (alsmede schrijver dezes) woonachtig is, heb ik nog nooit iemand een Belgian Waffle zien verorberen.

NRC Webpagina's
20 JANUARI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)