U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Milosevic stuurt NAVO met lege handen terug
BRUSSEL/PRISTINA, 20 JAN. De Joegoslavische president Milosevic heeft de twee hoogste NAVO-militairen na een zes uur durend gesprek in Belgrado met lege handen laten vertrekken.

Cel- en taakstraf niet benut
DEN HAAG, 20 JAN. In Nederland zijn zevenduizend taakstraffen niet toegewezen en staan achthonderd cellen leeg. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Reclassering Nederland en het ministerie van Justitie. Binnenkort buigt de Tweede Kamer zich juist over een wetsvoorstel, dat het aantal taakstraffen verder uitbreidt.

Baan duikt nog dieper in de rode cijfers
ROTTERDAM, 20 JAN. Softwareproducent Baan heeft in het vierde kwartaal 1998 een veel groter verlies geleden dan verwacht. Het verlies over het derde kwartaal is neerwaarts bijgesteld. Het aandeel stond vanochtend lang op een verlies van tien procent.

Twee doden bij schietpartij in Amsterdam-West
AMSTERDAM, 20 JAN. Bij een schietpartij in Geuzenveld in Amsterdam-West zijn gisteravond een 23-jarige en 28-jarige man om het leven gekomen. Een derde man (28) raakte zwaar gewond.

Arrestatie in zaak 4-voudige moord
TILBURG, 20 JAN. De politie van Tilburg heeft een Maastrichtenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de viervoudige moord vorig jaar in Hilvarenbeek. De 47-jarige man is gistermorgen in zijn woning in Maastricht opgepakt.

Godsdienstrel op Ambon: 10 doden
JAKARTA, 20 JAN. Bij gevechten tussen christenen en moslims op Ambon zijn gisteren zeker tien mensen gedood. Volgens het Indonesische officiële persbureau Antara raakten honderd mensen zwaar gewond en werden dertig huizen in brand gestoken.

Behoud rechten na demotie
DEN HAAG, 20 JAN. Oudere werknemers die bij hun werkgever minder gaan verdienen, en vervolgens werkloos of arbeidsongeschikt worden, krijgen een WW- of WAO-uitkering op basis van hun eerdere, hogere loon.

Recordkoop in Internetsector
NEW YORK, 20 JAN. Het Amerikaanse Internetbedrijf AtHome (@Home) heeft overeenstemming bereikt over de overname van de toegangs-site Excite voor 6,7 miljard dollar in aandelen. De transactie is de grootste tussen twee Internetbedrijven ooit.

Fins IOC-lid neemt ontslag
LAUSANNE, 20 JAN. Voor het eerst heeft een IOC-lid conclusies getrokken uit het corruptieschandaal bij de toewijzing van de Olympische Winterspelen aan Salt Lake City in 2002. Pirjo Hggman uit Finland heeft gisteren haar vertrek aangekondigd. De 47-jarige official, IOC-lid sinds 1981, behoort tot de dertien verdachten die zich bij de speciale onderzoekscommissie van het IOC moeten verantwoorden.

NRC Webpagina's
20 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)