U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Rechtsruzies
Waarom is Amerikaanse rechtbank-tv zoveel spectaculairder dan Nederlandse? Omdat Amerikanen een grotere puinhoop kunnen maken van hun leven en die dan breed voor iedereen uitmeten. Ze hebben weinig last van schaamte en houden van publieke belangstelling. Arm of rijk, de mensen blijven experimenterende pioniers. Vergeleken bij hen zijn Nederlanders conservatieve sukkels.


V I D E O C L I P :


Meesterdief zoekt sausrecept
De Superclip bij The Music Factory, een videoclip die een week lang extra vaak wordt gedraaid, is deze week Body Movin' van het Amerikaanse hiphoptrio Beastie Boys. De vorige clip van de groep, Intergalactic, werd bij de MTV Awards genomineerd voor beste clip, en het al oudere Sabotage (1994) wordt tot de beste videoclips aller tijden gerekend.


F I L M   V O O R A F :


De pianist en moeder de vrouw
Shine, de film die twee jaar geleden geweldig populair was en vanavond op de BBC is te zien, riep bij mij louter weerzin op. Het verhaal is waar gebeurd, wat erg hielp bij het succes, want de pianist David Helfgott is er om het allemaal te bevestigen. Helfgott maakte zelfs een wereldtournee om zijn pianokunst te vertonen aan de filmbezoekers. Critici waren niet onder de indruk, het publiek wel. In ons land ging het concert in juni vorig jaar niet door omdat hij net tevoren een vinger had gebroken.

NRC Webpagina's
14 JANUARI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)