U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Braziliaanse munt devalueert, overleg van G7
BRASILIA/ROTTERDAM, 14 JAN. Brazilië heeft gisteren de real met 9 procent gedevalueerd. De devaluatie, die volgde na het aftreden van de president van de Braziliaanse centrale bank, leidde vrijwel overal tot koersdalingen op de effectenbeurzen.

Amsterdam: IRT-zaak ziekt nog steeds door
AMSTERDAM, 14 JAN. De controverse die heeft geleid tot de IRT-affaire bestaat binnen justitie en politie nog altijd. Dat blijkt uit uitlatingen van de Amsterdamse hoofdofficier van justitie J.M. Vrakking en plaatsvervangend korpschef J.C. van Riessen vandaag in NRC Handelsblad.

Politiebonden: 4,15 procent is onvoldoende
DEN HAAG, 14 JAN. De vier landelijke politiebonden beginnen maandag vrijwel zeker met acties voor een betere CAO. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is vanmorgen tijdens overleg onvoldoende ingegaan op hun eisen, aldus de bonden. Het CAO-aanbod van het ministerie was 4,15 procent loonsverhoging in twee jaar. De bonden wezen ook de voorstellen van het ministerie voor een beter ouderenbeleid af.

Uitvoerders WAO wijzen verwijt af
DEN HAAG, 14 JAN. De instanties die WAO-keuringen uitvoeren menen dat niet zij verantwoordelijk zijn voor een stijging van het aantal WAO'ers, maar 'de politiek'.

Illegale drugs in chemisch bedrijf
ROTTERDAM, 14 JAN. De politie heeft gisteren een inval gedaan in een chemisch laboratorium in Amsterdam dat wordt gezien als een groot producent van illegale synthetische drugs en leverancier van apparatuur aan andere illegale laboratoria. Dat zegt D. Leppens, woordvoerder van de Unit Synthetische Drugs in Eindhoven. In totaal zijn vier verdachten aangehouden.

Onderzoek naar corruptie Tsjechië
ROTTERDAM, 14 JAN. Het Tsjechische parlement stelt een commissie in die 'verdachtmakingen en twijfels' rond de privatisering van het Tsjechische telecommunicatiebedrijf SPT Telecom gaat onderzoeken. Het Nederlandse KPN wordt er van beschuldigd in 1995 smeergeld te hebben betaald voor een belang in SPT.

Coalitie Japanse LDP met Ozawa
TOKIO, 14 JAN. De Japanse Liberaal Democratische Partij (LDP) is vandaag een coalitie aangegaan met de kleine Liberale Partij van Ichiro Ozawa. De Liberale Partij is nu met één minister vertegenwoordigd in de regering van premier Keizo Obuchi.

Openbaar depot voor alle muziek
HILVERSUM, 14 JAN. Het Nederlands Audiovisueel Archief, dat de fonoteek van de omroepen beheert, heeft een Nationaal Muziekdepot opgericht dat voor iedereen toegankelijk is. De platenmaatschappijen schenken het depot voortaan twee exemplaren van alle cd's die ze uitbrengen. Ook bestaande collecties komen erin.

Geen opvang om drukte Schiphol
HAARLEMMERMEER, 14 JAN. De gemeente Haarlemmermeer heeft een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om zeshonderd asielzoekers te huisvesten afgewezen. ,,We hebben al een heleboel gedoe met Schiphol en met de bouw van nieuwe wijken'', aldus loco-burgemeester C. van der Linden.

Bonden: lonen overheid niet extra gestegen'
DEN HAAG, 14 JAN. De vertegenwoordigers van de onderwijs- en politiebonden bestrijden de conclusie van de Arbeidsinspectie dat de lonen bij de overheid meer zijn gestegen dan die in het bedrijfsleven. De Arbeidsinspectie kijkt volgens de bonden ten onrechte naar de stijging van uurlonen en had de ontwikkeling in de maandsalarissen moeten onderzoeken. Volghens de Christelijke Politiebond zijn de uurlonen bij de politie hoger geworden omdat daar verlofdagen voor zijn ingeleverd en omdat de inconveniëntietoeslag in het uurloon is ingebouwd.

NRC Webpagina's
14 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)