U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Welke rechten?
Je zou het niet zeggen als je elke dag de bommen ziet neerdalen op het geknechte volk van Irak, maar het is de maand van de mensenrechten. De publieke omroep heeft daar veel aandacht aan besteed, op prime time zelfs. Na een stuk of vijf programma's weet ik nog steeds niet wat mensenrechten zijn, hoe ze zijn ontstaan en hoe ze al of niet worden gehandhaafd. Dat is nergens uitgelegd. Er is wel veel gemoraliseerd, want dat scheelt geld en inspanning. Ze hadden al die plannetjes beter kunnen bundelen en met de feiten kunnen beginnen. Zo trekt het nauwelijks kijkers.


T V   V O O R A F :


De laatste herhaling
Het heeft eigenlijk nooit gewerkt: een kanaal met slechts herhalingen van series die in de jaren zestig, zeventig en tachtig voor de eerste maal werden uitgezonden. Het oh-ja-weet-je-nog-wat-leuk-gevoel was de afgelopen drie jaar slechts voor twee procent van de Nederlandse televisiekijkers, ongeveer 60.000 mensen, reden om op 'herhaalkanaal' TV10 af te stemmen.


F I L M   V O O R A F :


Naked Lunch
Dit is de ultieme horror: de film Naked Lunch van regisseur David Cronenberg. William Burroughs schreef in 1959 de gelijknamige roman over een verslaafde en zijn nachtmerries. Zijn 'Naakt twaalfuurtje' is een prachtig boek over paranoia, angst, waanbeelden. De woorden op papier begiftigen onze verbeelding.

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)