U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Xs4all in handen van KPN Telecom
ROTTERDAM, 18 DEC. KPN Telecom neemt Internetprovider Xs4all over. De internetaanbieder met 50.000 abonnees wordt een zelfstandige dochter van het telecom-bedrijf. Dat maakten beide ondernemingen gisteren bekend. Hoeveel KPN betaalt voor de Amsterdamse provider wil het bedrijf niet zeggen. In een poging om de onafhankelijkheid van Xs4all te waarborgen wordt er voor de internetaanbieder een raad van commissarissen opgericht, waarin behalve oprichter Felipe Rodriques van Xs4all, een vertegenwoordiger van KPN Telecom en een onafhankelijke derde zitting zullen nemen.

Wagneriaans strijden op de pc
In het midden van de jaren zeventig werd de Franse striptekenaar Philippe Druillet door de Opera de Paris uitgenodigd decors en kostuums te ontwerpen voor een space-uitvoering van Wagners Ring des Nibelungen.

Mediaset met Kirch
Het Italiaanse mediabedrijf Mediaset is dichtbij een akkoord met de Duitse Kirch Media Groep over de vorming van een joint venture die een belang van 50 procent neemt in het Spaanse tv-station Telecinco en het station SAT1 van Kirch. Mediaset maakt deel uit van de Fininvest Groep, eigendom van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

KPN is te duur
KPN Telecom vraagt een veel te hoge prijs voor telefoongegevens. Dat concluderen de mededingingswaakhonden NMa en Opta na onderzoek van een klacht van Denda International in Oldenzaal en Topware CD-service in Mannheim. Het concern rekent aan derden nu 85 cent per abonnee voor de verstrekking van onder meer telefoonnummers met adresgegevens. Een tarief van ,,minder dan één cent" is volgens NMa en Opta redelijk. Met dit oordeel kan een einde komen aan de monopoliepositie van KPN's CD-foongids, het telefoonboek op cd-rom. KPN mag ook geen beperkende voorwaarden meer opleggen als het de gegevens verkoopt.


In 'Operatie Desert Fox' op de NRC Webpagina's is het laatste nieuws uit de krant te vinden over de aanvallen op Irak en de gevolgen daarvan (o.a. het terugroepen van de Russische ambassadeur). Dit dossier, geïllustreerd met foto's en kaarten, wordt dagelijks geactualiseerd en bevat tevens achtergrondartikelen en een reeks artikelen over wat er aan de luchtaanvallen vooraf ging. Ook biedt 'Operatie Desert Fox' de volledige toespraken van Clinton, Blair, Hoessein en anderen zijn er links naar relevante websites.
(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)