U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bommenwerpers ontzien Iraakse olie-industrie
DEN HAAG, 18 DEC. De Amerikaanse en Britse bommenwerpers hebben de opdracht om de productie en export van olie in Irak zorgvuldig te ontzien. De Verenigde Naties en de Amerikanen hechten eraan dat de 'olie-voor voedsel' overeenkomst, die Irak in staat stelt voedsel en medicijnen voor zijn 22 miljoen tellende bevolking te importeren, niet wordt gedwarsboomd.

Marineschip Noord-Korea tot zinken gebracht
SEOUL, 18 DEC. De Zuid-Koreaanse marine heeft vanmorgen bij een vuurgevecht ter hoogte van Yosu, 300 kilometer zuidelijk van de hoofdstad Seoul, een Noord-Koreaans marinevaartuig tot zinken gebracht

Radicalen Ulster leveren wapens in
BELFAST, 18 DEC. De meest radicale protestantse paramilitaire groep in Noord-Ierland, de Loyalist Volunteer Force, heeft vanmorgen een deel van haar wapens ingeleverd. Daardoor groeit de druk op het Ierse Republikeinse Leger (IRA) hetzelfde te doen.

Extra geld voor rechterlijke macht
DEN HAAG, 18 DEC. Staatssecretaris Cohen (Justitie) trekt 30 miljoen gulden extra uit voor de verbetering van de automatisering van de rechterlijke organisatie. Dit bedrag komt bovenop de 130 miljoen gulden die hij al eerder had toegezegd voor de modernisering van de rechterlijke macht.

Hongerstakers staken actie
DEN HAAG, 18 DEC. De hongerstakers in de Haagse Agneskerk hebben gistermiddag hun actie beëindigd. Voor 1 februari horen de zogenoemde witte illegalen van staatssecretaris Cohen wie van hen alsnog in Nederland mag blijven en wie toch moet vertrekken.

N. van Dam naar Duitsland
DEN HAAG, 18 DEC. De arabist dr. N. van Dam, sinds 1996 ambassadeur in Turkije, wordt per 1 januari 1999 ambassadeur in Duitsland. Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft hem vandaag voorgedragen.

Dudley Eustace weg bij Philips
ROTTERDAM, 18 DEC. De Brit Dudley Eustace (62), vice-voorzitter van de raad van bestuur van Philips, vertrekt op 1 april van het volgend jaar. Dat heeft Philips gisteren bekendgemaakt.

Schiphol beperkt nachtvluchten
SCHIPHOL, 18 DEC. De luchthaven Schiphol sluit tot het eind van het jaar tussen elf uur 's avonds en zes uur 's morgens twee landingsbanen. Daarmee voorkomt de luchthaven dat de ingestelde geluidsnorm wordt overschreden.

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)