U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Relieken
,,Ik zal je een geheim verklappen dat ik niemand verteld heb'', zei schrijver Gerard Reve met zijn zware, sonore stemgeluid. Hij zat in zijn Belgische woning met uitzicht op een diepe achtertuin. ,,Ik heb zelfmoord gepleegd en dat is niet gelukt.''


T V   V O O R A F :


Een muzikaal talent verloren tussen schapen en piano's
Het lijkt wel een heel klein Australisch golfje, dat aan kwam rollen tijdens het vorige week afgesloten elfde International Documentary Filmfestival Amsterdam. Twee van de drie voor de Zilveren Wolf genomineerde videodocumentaires werden geproduceerd door de Australische Christine Olsen: de vanavond uitgezonden biografische documentaire Hephzibah van Curtis Levy en My One-Legged Dream Lover van Penny Fowler Smith, een innemend, maar vele vragen oproepend verslag van de ontmoeting tussen vrouwelijke amputees (mensen die een arm of been missen) en mannelijke devotees (op amputees geilende fetisjisten).


F I L M   V O O R A F :


Grenzeloze liefde
De documentairereeks Fatal Reaction van Marijke Jongbloed liet zien hoe moeilijk het is om als carrièrevrouw een man aan de haak te slaan. In New York, Bombay en Singapore volgde Jongbloed een aantal hoopopgeleide, zoekende vrouwen. Als zij al een man vinden, moeten ze zich binnen de kortste keren aanpassen aan zijn leven.

NRC Webpagina's
7 DECEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)