U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Annan: Regeling Lockerbie vergt tijd
ABU DHABI/ LONDEN, 7 DEC. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, is ,,voorzichtig optimistisch'' na zijn besprekingen met de Libische leider Moammar Gaddafi over uitlevering van twee Libische verdachten van de bomaanslag op een Amerikaanse Boeing 747 boven het Schotse Lockerbie. ,,We zijn op weg naar een regeling van het probleem'', aldus Annan. Zaterdag wees hij er op, na zijn ontmoeting met Gaddafi in een tent in de woestijn, dat het ingewikkelde beslissingsproces in Libië meer tijd vergt voor een definitieve regeling.

Kamer wil regels doorvoer wapens
ROTTERDAM, 7 DEC. Woordvoerders van de drie regeringspartijen hebben dit weekeinde aangedrongen op scherpere wetgeving voor de doorvoer van strategische goederen via Nederland. Zaterdag berichtte deze krant dat Israel Schiphol tot eind 1996 heeft gebruikt als doorvoerhaven voor militaire vrachtvluchten. De toestellen, die meestal van of naar Amerikaanse luchtmachtbases vlogen, zijn nooit door de Nederlandse autoriteiten gecontroleerd. Wel is altijd toestemming gegeven voor de doorvoer.

Treinverkeer in Friesland ligt stil door wilde staking
LEEUWARDEN, 7 DEC. Het treinverkeer in Friesland lag vanmorgen grotendeels stil door een wilde staking van ongeveer zeventig machinisten en conducteurs. Vanaf Leeuwarden reden geen treinen richting Harlingen, Stavoren en Groningen. De actievoerders eisen van de NS duidelijkheid over hun loon als zij volgend jaar juni overstappen naar de geprivatiseerde vervoersonderneming Noordned.

Duitse Telekom schrapt banen
ROTTERDAM, 7 DEC. Deutsche Telekom zal volgend jaar 20.000 banen schrappen. Aanleiding is de toegenomen concurrentie op de Duitse markt voor telecommunicatie. Dat heeft bestuursvoorzitter R. Sommer van het telecommunicatiebedrijf dit weekeinde gezegd in het blad Bild am Sonntag.

Crisis in overleg toekomst Airbus
PARIJS/LONDEN, 7 DEC. De besprekingen om van het Airbus-consortium één sterk bedrijf te maken zijn in een crisis geraakt doordat het Franse Aerospatiale de helft van de aandelen en de zeggenschap in de nieuwe NV eist. De Duitse partner Dasa vindt dat de Fransen Airbus 'gijzelen'.

Democraten op Taiwan verliezen
TAIPEI, 7 DEC. De Democratische Progressieve Partij van Taiwan heeft zaterdag tijdens de verkiezingen voor het parlement, de burgemeesters en gemeenteraden van Taipei en Kaohsiung, flink verloren aan de regerende Kuomintang (KMT). De nationalistische KMT verstevigde zijn meerderheid in het parlement en veroverde het burgemeesterschap in de hoofdstad Taipei.

Dijkstal laakt werkwijze Kamer
DEN HAAG, 7 DEC. VVD-fractievoorzitter Dijkstal wil met Tweede-Kamervoorzitter Van Nieuwenhoven en zijn collega-fractievoorzitters praten over het zijns inziens slechte functioneren van het parlement. Dijkstal zei dit gistermiddag in het tv-programma Buitenhof.

Kunstsmokkel op Sicilië ontdekt
ROME, 7 DEC. De politie in de Siciliaanse stad Catania heeft een bende kunstsmokkelaars opgerold waarin de mafia, hoogleraren en ondernemers, een nep-baron en een kunsthandelaar samenwerkten. Clandestien opgegraven archeologische voorwerpen uit Sicilië werden voor veel geld doorverkocht, soms ook aan musea.

Sparta ontslaat Hans van der Zee
ROTTERDAM, 7 DEC. Het bestuur van de Rotterdamse eredivisieclub Sparta heeft vanmiddag trainer Hans van der Zee ontslagen. De 42-jarige oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten.

NRC Webpagina's
7 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)