U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Martelingen
In christendom of islam is de publieke marteling een overwinning op het leven. Degene die zich in naam van het geloof ondersteboven aan het kruis laat spijkeren, het hoofd in de strop laat leggen, verbranden, vierendelen, met pijlen laat doorboren of radbraken gaat de eeuwige zaligheid tegemoet.


T V   V O O R A F :


Belediging per ondertitel
,,Hoe zwaar weegt je vader?'' vraagt de Vlaamse piloot aan de Nederlandse duiker. ,,Zit je vader goed bij kas?'' staat in de ondertiteling te lezen. De Vlaamse actieserie Windkracht 10, die net als vorig seizoen ook door coproducent de Tros wordt uitgezonden, is dit keer ondertiteld voor de Nederlandse kijkers. De Vlaamse tongval bleek vooral voor ouderen te ingewikkeld. ,,De klank van de stem, de intonatie is voor hen kennelijk moeilijk te volgen'', zegt Ted Mooren, namens de Tros betrokken bij de serie. ,,We hebben toch met kijkers te maken.'' Zelfs de twee Nederlandse acteurs in de serie worden nu ondertiteld.


F I L M   V O O R A F :


Live opgenomen
In de leegte die Van Kooten en De Bie in het tv-leven van velen hebben geslagen, kan Jiskefet niet voorzien. Sketches en typetjes zijn zeldzaam geworden, al verschijnt een vermomde Van Kooten tegenwoordig vaker op tv, dan Elvis Presley in Amerikaanse winkelcentra.

NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)