U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Betalen voor pinnen in EU
ROTTERDAM, 2 DEC. Het betalingsverkeer bij Nederlandse banken is niet langer gratis. Met ingang van gisteren brengt de VSB vijf gulden in rekening wanneer in een van de andere 'eurolanden' geld uit een betaalautomaat wordt gehaald. Voor pinnen in een winkel in het buitenland gaat VSB twee kwartjes per betaling in rekening brengen. Ook andere banken staan op het punt om pintransacties over de grens in rekening te brengen.

Aanpak geweld 'is incidentenpolitiek'
DEN HAAG, 2 DEC. De aanpak van zinloos geweld blijft steken in oppervlakkige incidentenpolitiek gericht op korte termijn. Dat oordeelt de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling vandaag in een advies aan staatssecretaris Vliegenthart (Welzijn) en minister Korthals (Justitie). Zolang de maatregelen alleen de daders betreffen, zo waarschuwt de raad, nemen onverschilligheid, angst en eigenrichting toe en blijft 'zinloos geweld' aan de orde van de dag.

Megafusie van Exxon en Mobil
NEW YORK, 2 DEC. Oliemaatschappij Exxon neemt Mobil over voor 76, 2 miljard dollar in de grootste overname aller tijden. Dat hebben de twee bedrijven gisteren bekendgemaakt. Exxon Mobil, zoals de nieuwe naam luidt, wordt het grootste bedrijf ter wereld met een geschatte jaaromzet van meer dan 200 miljard dollar. Tot nu toe was dat Shell. Exxon is de grootste oliemaatschappij in de Verenigde Staten en Mobil is in omvang nummer twee.

Beraad juristen over verharding in de rechtszaal
DEN HAAG, 2 DEC. Honderdvijftig rechters, officieren van justitie, advocaten en rechtswetenschappers willen volgende maand in een besloten bijeenkomst proberen de toenemende verharding in strafzaken een halt toe te roepen. Procedurele kwesties lijken meer aandacht te krijgen dan de waarheidsvinding.

Kamer: vlag uit op 15 augustus
DEN HAAG, 2 DEC. Nederland moet de vlag uitsteken op 15 augustus, de datum van de capitulatie van Japan in 1945. De Tweede Kamer heeft daar gisteren op aangedrongen.

Conflict VS en eurozone over G7
WASHINGTON, 2 DEC. De Verenigde Staten hebben bezwaar tegen de wijze waarop de elf landen van de eurozone zich willen vertegenwoordigen in de G7. De VS zijn tegen meer Europese invloed.

Peper gunt Den Haag meer grond
DEN HAAG, 2 DEC. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) voelt er voor het grondgebied van de gemeente Den Haag verder uit te breiden dan de provincie wil.

Plan voor robots naar Mars in 2005
ROTTERDAM, 2 DEC. Frankrijk en de Verenigde Staten zijn van plan in 2005 een gezamenlijke ruimtemissie naar Mars te ondernemen met robots.

Turner-prijs voor schilder Ofili
LONDEN, 2 DEC. De Turner-prijs, de belangrijkste jaarlijkse Britse onderscheiding voor beeldende kunst, is toegekend aan de schilder Chris Ofili (30) voor zijn schilderijen met olifantenpoep.

Boeing schrapt 48.000 banen
ROTTERDAM, 2 DEC. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing schrapt de komende twee jaar 48.000 banen.

Moorden Algerije
ALGIERS, 2 DEC. Algerijnse moslim-extremisten hebben vannacht twaalf mensen de keel afgesneden in het dorp Sidi Rached, 60 kilometer van Algiers. Dat hebben Algerijnse veiligheidsdiensten gezegd.

NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)