U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sorgdrager schrijft bundel met opstellen
Het zijn geen memoires, het is geen afrekening met Docters van Leeuwen, maar de menselijke kant van de politiek komt er wel uitgebreid in aan bod. Winnie Sorgdrager, minister van Justitie in het vorige kabinet, schrijft een boek. Het heet ,,Politieke Emoties' en verschijnt in mei.

Woordenboek Nederlandse taal voltooid
Ruim 550 mensen waren gistermiddag aanwezig bij een academische zitting in de Pieterskerk in Leiden om de voltooiing van het Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT) te vieren.

Gedecimeerd Tulip heeft weer iets te vieren
Na een dramatisch verlies van ruim 200 miljoen gulden over de voorbije anderhalf jaar blikt de Bossche computerfabrikant Tulip weer vooruit. Vier procent rendement op de omzet is het streven. Of Tulip dat volgend jaar al haalt? ,,We doen ons best."

Millennium-films
Vreemde zaak toch, met het jaar 2000. Zo ben ik zelf al enkele jaren voorzichtig met oversteken. Het klinkt zo stom: nog vlak voor het einde van de eeuw werd hij door lijn 25 gegrepen. Die oudejaarsavond wordt zo'n moment als de moord op Kennedy of de dood van Diana: iedereen weet nog waar hij was toen hij het nieuws hoorde.

Huisartsen vrezen overbelasting van telefoonnet
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft KPN Telecom per brief verzocht in de eerste uren van het nieuwe jaar de bereikbaarheid van hulpdiensten te garanderen. Die is traditioneel slecht door overbelasting van het telefoonnet. Evenals de afgelopen twee jaar kunnen KPN-klanten de eerste drie uur van het jaar gratis bellen met hun zaktelefoon, waardoor ook op het mobiele net problemen kunnen ontstaan. Volgens KPN is dit tot nu toe niet gebeurd. De organisatie adviseert huisartsen gebruik te maken van de semafoon.

Elsevier Science koopt Amerikaans bedrijf
Uitgever Elsevier Science neemt de Amerikaanse branchegenoot Jai Press/ Ablex Publishing over. De uitgever, gevestigd in Stamford, Connecticut, publiceert wetenschappenlijke vakbladen en series monografieën. Elsevier Science, de in Nederland gevestigde dochter van de Brits-Nederlandse Reed Elsevier groep, heeft niet bekendgemaakt welk bedrag met de overname is gemoeid.
(Redactie Economie)

Noors belang in Ruslands Vimpelcom
Het Noorse staatstelefoonbedrijf Telenor neemt een belang van 25 procent in Ruslands grootste mobiele telefoonbedrijf, VimpelCom, voor een bedrag van 160 miljoen dollar (302 miljoen gulden). Het aan de Amerikaanse beurs genoteerde VimpelCom heeft overheidsvergunningen voor de vestiging van mobiele telefoonnetwerken in Russische gebieden waar 100 miljoen mensen wonen. VimpelCom behaalde vorig jaar een operationeel resultaat van 61 miljoen dollar en een omzet van 306 miljoen dollar. Het akkoord wordt naar verwachting op 1 juni 1999 afgerond.
(AP)


Sierlijk glijdt Abeltje op zijn skateboard heen en weer over het beeldscherm. Door deuren zie je een glimp van de mensen in de lift, onder wie natuurlijk onze held. De website maakt verschil tussen kinderen boven en onder de acht jaar. Het aanbod verschilt echter weinig: iedereen mag vragen stellen aan Abeltje, videofragmenten bekijken uit de film en meedoen aan de prijsvraag. Heel mooi zijn de foto's van de galapremière, vooral als je ze vergroot.
www.avro.nl

NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)