U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Euthanasie op Amerikaanse tv om proefproces
De Amerikaanse arts Jack Kevorkian pleegde gisteren euthanasie op de televisie. Hij wil een rechtszaak uitlokken, maar het is de vraag of dat lukt.

Mediastilte
Patijndorp. Die bijnaam heeft Amsterdam te danken aan het vertrek van de internationale nieuwszender CNN van de kabel. Al meteen nadat CNN in september op zwart ging omdat het weigerde het 'disproportionele' doorgeeftarief van kabel-exploitant A2000 te betalen (725.000 gulden per jaar), ontving de burgemeester een alarmbrief van de Kamer van Koophandel. Een hotelkamer zonder CNN is voor Amerikaanse multinationals reden genoeg om voortaan liever in Frankfurt zaken te doen.

Een nieuwe, 'incorrecte' krant
Frankrijk is weer een krant rijker. Volgens de socialistische oprichter Henri Emmanuelli is de Quotidien de la République links, maar niet zoals premier Jospin graag zou willen.

AOL overweegt bod op Netscape
Internet-aanbieder America Online (AOL) onderhandelt met Netscape over een overname van deze aanbieder van Internet-software. Computer- chip- en softwarebouwer Sun Microsoft is mogelijk bij deze transactie betrokken. Dat wordt vanmorgen gemeld door de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Netscape is aanbieder van onder meer browsers waarmee op Internet kan worden gesurft. Netscape is op de beurs omgerekend iets minder dan acht miljard gulden waard, maar als het tot een bod (in aandelen) zou komen is het waarschijnlijk dat er een hoger bedrag op tafel komt.

Betweters onder elkaar
Mijn goede vriend M. hóudt van klassieke muziek. Zijn collectie bestaat uit ongeveer 400 cd's: alleen de B van 'Bach' telt al meer titels dan mijn hele collectie.

Prijzen voor beste animatiefilms uitgedeeld
UTRECHT, 23 NOV. De productie Nestea Cool: Kwiky Mart van Dave Borthwick heeft gisteravond in het Utrechtse filmtheater 't Hoogt de Grand Prix van het zevende Holland Animation Film Festival gewonnen. De Grand Prix, een object van Joost Swarte, is de prijs voor de beste film uit de gehele competitie voor toegepaste animatie. De prijs voor de beste commercial ging naar Last Order van Oshii Mamoru. Invisible Ocean van François Garnier werd onderscheiden in de categorie voorlichtingsfilms. De jury koos MTV Japan: Papa Ga Tonda Asa van Keita Kurosaka als beste film- en televisieleader en 4 Day Weekend van Kojii Morimoto kreeg de prijs voor de beste videoclip. (ANP)

NOS-directeur Geersing stapt op
Door een onzer redacteuren

HILVERSUM, 23 NOV. NOS-directeur Bauke Geersing stapt op 1 december op. Zijn functie is overbodig geworden met het aantreden van een driehoofdige raad van bestuur bij de NOS in het kader van de nieuwe mediawet. Het drietal trad op 1 februari in dienst en is langzamerhand de taken van Geersing gaan overnemen. Dit in tegenstelling tot eerder uitlatingen van bestuursvoorzitter Gerrit Jan Wolffensperger om ,,met de bestaande organisaties binnen de publieke omroep verder te zullen gaan''. Met Geersing is een financiële afvloeiingsregeling getroffen. Hij zal voor de NOS blijven werken als onafhankelijk adviseur.


Het goud van Oxum, onderdeel van NRC Webpagina's, is een spannend verhaal deels gebaseerd op (economische) feiten. Het gaat om de grootste goudvondst in de geschiedenis, diep in het Surinaamse oerwoud. In vijftien afleveringen raakt Carlien Rawie, investment banker bij de succesvolle ABG-bank, verwikkeld in een meedogenloze goudjacht. Vandaag deel 2: de dood van een geoloog.
(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
23 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)