U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Grappen smeren
Een Deen vertelde mij eens dat de sprookjes van Hans Christian Andersen ook wel geestig zijn. Zijn volk schijnt bij sommige zinssneden onder de tafel te liggen van het lachen. Ik ben het toen zelf eens gaan proberen en er kwam niets.


W E B   W E R E L D :


Allemaal vrienden overal
In de film Six Degrees of Separation (Fred Schepisi, VS'93) wordt de theorie uit de doeken gedaan dat ieder mens op aarde met elk ander mens is verbonden door een keten van hoogstens zes mensen. Via enkele tussenstappen kunt u dus de koningin en de president van de Verenigde Staten tot uw 'kennissenkring' rekenen. Het is een prikkelend idee, maar klopt het ook? De website Sixdegrees denkt van wel.


F I L M   V O O R A F :


Een hoogst ongebruikelijk meisje
In eigen land, in ons land dus, is ze nog slechts bij een enkeling bekend: Frieda Belinfante (1904-1995), 'de eerste vrouw ter wereld die de vaste dirigente was van een professioneel orkest'. Maar dat is slechts een van de vele verbazingwekkende feiten in de documentaire ...Maar ik was een Meisje, die de NPS vanavond uitzendt over de celliste, die de eerste helft van haar leven in Amsterdam woonde en de tweede helft in Californië. Daar leidde ze in de jaren 50 enige jaren haar eigen orkest in Orange County, tot het Los Angeles Philharmonic Orchestra geen concurrentie meer duldde en Belinfantes persoonlijke levensstijl in opspraak raakte.

NRC Webpagina's
23 NOVEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)