U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Preekgesprek
De tv-interviewer zit er namens ons, de kijkers. Hij bedenkt nog betere vragen dan wij en wil daar antwoord op. Maar dan moet hij wel een vraag hebben en omroep-interviewers plegen verwijten te maken, waar de geïnterviewde dan schuldbewust op moet reageren. Het is een vraag in de vorm van een terechtwijzing. ,,U bent wel een opportunist hoor!''


T V   V O O R A F :


Burgemeester in bezettingstijd
,,Dit kabinet is in nood geboren'', zegt premier Joop den Uyl tot een PvdA-congres, kort nadat het naar hem genoemde kabinet in mei 1973 is ontstaan.


F I L M   V O O R A F :


Postcards from the Edge
Postcards from the Edge zal voor mij wel altijd de film blijven waardoor ik van Shirley MacLaine leerde houden. Dat is niet voor de hand liggend want MacLaine speelt er niet eens een van haar sterkste rollen in. Die eer is weggelegd voor Meryl Streep als haar filmdochter, die voor haar personificatie van de naar actrice en schrijfster Carrie Fisher getekende Suzanne Vale, een Oscar-nominatie kreeg. Met Postcards from the Edge (Mike Nichols, 1990) profileerde Streep zich definitief als comédienne, wat een Amerikaanse criticus de dweepzieke opmerking ontlokte dat zelfs haar gebroken Engels in Sophie's Choice al blijk had gegeven van haar slapstick-kwaliteiten.

NRC Webpagina's
9 NOVEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)