U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Korthals wil regels voor telefonisch enqueteren
DEN HAAG, 23 OKT. Telefonische enqueteurs moeten voortaan hun naam en het commerciële doel van hun oproep aan het begin van ieder gesprek melden. Minister Korthals (Justitie) zal dit wetsvoorstel, dat voortvloeit uit een Europese richtlijn, binnenkort aan de ministerraad aanbieden.

En om te stoppen: druk op Start
Bill Gates zei onlangs: ,,Als General Motors net zo bovenop de techniek had gezeten als de computerindustrie, zouden we nu allemaal in auto's rijden die$25 kosten en 250 km rijden op 1 liter brandstof.

Sterren spreken Engels
Een heldere avond in augustus. Het is donker geworden. Vanaf de bosrand klinkt steeds luider het getsjirp van de krekels. Op het terras zit een jongetje van twaalf met zijn oom, een stuurman op de grote vaart die een paar weken met verlof is.

Polygoon
De platenjongens van Polygram moeten alles uit de kast halen om zonder prijsbederf in handen van de nieuwe eigenaar Seagram te komen. De film- en muziekmaatschappij, nu nog voor 75 procent van Philips, hoopt volgende maand eindelijk voor zo'n 20 miljard gulden van eigenaar te verwisselen.

Lucent houdt op met consumentenproducten
ROTTERDAM, 23 OKT. Lucent stopt geheel met de productie van consumentenproducten. Het Amerikaanse bedrijf grijpt het opbreken van de gezamenlijke onderneming met Philips aan om de productie van zaktelefoons te staken. De onderdelen (productie van gewone telefoons, draadloze telefoons, antoordapparaten, verhuur van telefoons) worden verkocht.

Zowel hogere winst als omzet voor Ericsson
STOCKHOLM, 23 OKT. Het Zweedse telecomconcern Ericsson heeft de winst voor belasting over de eerste negen maanden van dit jaar zien stijgen met 17 procent tot 12,1 miljard kroon (2,85 miljard gulden). De omzet groeide met 11 procent tot 125,4 miljard kroon.

Ericsson zegt steeds meer te merken van de financiële crisis in onder meer Aziatische landen. Toch boekte het concern nog forse groei. Vooral in China liepen de zaken uitstekend. De omzet in Azië groeide daardoor met 9 procent. (ANP)


De NCRV zoekt via het Web kandidaten voor de traditionele Nationale Nieuwsquiz. Het televisieprogramma waarin Harmen Siezen nieuwsmakers en nieuwsconsumenten test op hun kennis van het nieuws van 1998, wordt rond de jaarwisseling uitgezonden. Op de NCRV-site staat een formulier met tien vragen (Welke bekende schrijfster werd in april 80? Bij welke club werd Gullit ontslagen?). Bezoekers die alle vragen goed beantwoorden, worden uitgenodigd voor een tweede ronde. De sluitingsdatum is 10 november.
(www.ncrv.nl/nieuwsquiz)

NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)