U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duisenberg doet aanval op beleid Duitse coalitie
BERLIJN, 23 OKT.Wim Duisenberg, de president van de Europese Centrale Bank, heeft de aanval geopend op het financiële beleid van de toekomstige rood-groene regering (SPD, Groenen) in Duitsland. Tegelijkertijd kritiseerde Oskar Lafontaine, die minister van Financiën wordt, opnieuw de geldpolitiek van de onafhankelijke bank.

Vierde geval van koeziekte
ROTTERDAM, 23 OKT. Voor de vierde keer in ruim anderhalf jaar is in Nederland een geval van de gekkekoeienziekte BSE geconstateerd. De besmette koe werd aangetroffen op een boerderij in Heeten, gemeente Raalte. De 84 andere runderen op de boerderij worden vandaag gedood en onderzocht.

Florence Griffith overleed door verstikking
SANTA ANA, 23 OKT. Verstikking tijdens een epileptische aanval als gevolg van een hersenafwijking. Hieraan is de 38-jarige oud-atlete Florence Griffith-Joyner op 21 september overleden. Lijkschouwing in Santa Ana, Californië, heeft dat uitgewezen. De autopsie maakt een eind aan speculaties over het gebruik van spierversterkende middelen door 'FloJo', de snelste vrouw ter wereld. Haar wereldrecords op de 100 en 200 meter uit 1988 staan nog steeds. Griffith overleed in de nacht van 20 op 21 september.

Vijfjarig meisje doodgebeten door mastino-hond
AMSTERDAM, 23 OKT. Een vijfjarig meisje uit Amsterdam is gisteren doodgebeten door een hond van het ras mastino. De hond zal vandaag worden afgemaakt. Na het ongeluk met de hond trof de familie van het slachtoffertje nog een ander ongeluk. De politiewagen die de twee zusjes en de moeder van het meisje met zwaailicht en sirene naar het ziekenhuis wilde brengen, raakte bij de Piet Heintunnel betrokken bij een aanrijding. De mastino wordt gezien als opvolger van de pittbull, waarvoor sinds 1993 een fokverbod geldt.

Dijkstal maant kabinet tot actie
DEN HAAG, 23 OKT. VVD-fractieleider Dijkstal heeft het kabinet opgeroepen tot meer daadkracht bij het oplossen van de problemen rond asielzoekers en in het nemen van besluiten over de toekomst van de luchtvaart. Dijkstal is daarmee de derde paarse fractieleider die het kabinet maant tot meer besluitvaardigheid.

Obligaties 'oude' DAF geld waard
ROTTERDAM, 23 OKT. Het gerechtshof in Amsterdam heeft gisteren bepaald dat houders van 6,75 procents obligaties in de in 1993 failliet gegane vrachtwagenproducent DAF toch recht hebben op de bezittingen van de DAF- dochtermaatschappijen. Die zekerheden waren eerder door het bankenconsortium Ofasec, dat onder leiding stond van ABN Amro, weggehaald na het faillissement van het 'oude' DAF in 1993.

'Geen tijd voor OZB-bezwaren'
ARNHEM, 23 OKT. De Nederlandse rechters dreigen de behandeling van duizenden beroepszaken tegen verhoging van de onroerendezaakbelasting (OZB) uit te stellen. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak zijn er niet genoeg rechters om alle klachten te behandelen.

Meer tenten voor asielzoekers
DEN HAAG, 23 OKT. Er komt een derde tentenkamp voor asielzoekers wier aanvraag om toelating nog niet in behandeling is genomen. Directeur L. Elting van de Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft dit gisteren gezegd. Hij sluit de oprichting van meer tentenkampen voor asielzoekers niet uit.

Joop de Knegt (67) overleden
AMSTERDAM, 23 OKT. Oud-vocalist en theateragent Joop de Knegt is gisteren op 67-jarige leeftijd overleden. Zijn grootste succesnummer, in de jaren vijftig, was het soldatenlied 'Ik sta op wacht'. Eerder maakte hij naam met een Nederlandse versie van 'High noon', de hit van Frankie Laine, en met het zeemanslied 'Ketelbinkie'.

Canaletto in Venetië gestolen
VENETIE, 23 OKT. Een doek van de 18de-eeuwse schilder Canaletto is in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen uit een privé-collectie in Venetië. Het schilderij heeft een waarde van ongeveer vijf miljoen gulden.

NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)