U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lobby's drukken elkaar van de weg
Advertenties in landelijke dagbladen, noch een protestcolonne, noch démarches van de gouverneur hebben tot nu toe kunnen bewerkstelligen dat Limburgse infrastructurele projecten in het meerjaren-programma van het kabinet komen. Andere regio's overkomt hetzelfde. Maar er is nog hoop.

Onderzoek seksueel misbruik Vervloesem
Justitie in het Belgische Turnhout onderzoekt klachten van zes personen over seksueel misbruik door Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven, waaronder beschuldigingen van zijn broer.

Bedrijf probeert met iMac weer een topspeler op computermarkt te worden
Apple heeft altijd de reputatie gehad van een bedrijf dat gebruiksvriendelijke computers maakt. Het laatste product is de iMac, ,,een computer die je zelfs aan je moeder cadeau kunt doen''.

Microsoft legt schuld bij Netscape
Microsoft heeft gisteren geprobeerd in de rechtszaak over vermeend misbruik van haar dominante positie op de markt voor informatietechnologie de geloofwaardigheid van concurrent Netscape aan te tasten. De onderneming van Bill Gates kwam met een geheime e-mail van Netscape op de proppen waaruit bleek dat laatstgenoemd bedrijf Microsoft had uitgenodigd om samen te werken op het gebied van software voor het internet.

Jongere leest steeds meer tijdschriften
Nederlandse jongeren lezen steeds meer tijdschriften. Dat blijkt uit de jongste oplagecijfers van de Nederlandse publieks- en opinietijdschriften en omroepbladen. De grootste oplagestijgers bevinden zich vooral onder jeugdbladen als Power Unlimited, Break Out en Fancy, die respectievelijk met 35, 12 en 10 procent omhoog gingen.

Maarten aan de lijn
Afgelopen maandag was Maarten aan de lijn. Maarten is elf jaar en krijgt een Grote Mensengebit. Daarvoor moesten wel een paar kleuterkiezen getrokken worden teneinde de nieuwe aanwas ruim baan te geven. Na afloop van het bezoek aan de tandarts belde hij zijn vader op diens werk om te vertellen dat het reuze was meegevallen.

Kort geding tegen Parool over Anne Franks dagboek
Het Anne Frank Fonds in Basel heeft een kort geding aangespannen tegen Het Parool wegens schending van auteursrecht. De krant heeft volgens het fonds onrechtmatig gehandeld door in augustus delen van tot dan toe onbekende velletjes uit het dagboek van Anne Frank te publiceren. Volgens het fonds behoort het auteursrecht van de velletjes toe aan het fonds. Het wil dat Het Parool op de voorpagina een mededeling plaatst dat de publicatie van de tekst onrechtmatig was en vraagt aan de rechter om het dagblad te verbieden nog meer van dergelijke publicaties te doen.


Ook Amerikanen kennen een variant van 'Eigen volk eerst'. Onder het motto 'Putting America first' gaat een groepje boze Amerikanen op een zeer professioneel ogende website te keer tegen alles wat zij on-Amerikaans vinden: van homo's en emigranten tot vrouwenemancipatie en het IMF. De moord op een homoseksuele student, onlangs in Wyoming, is op de site aanleiding voor een pleidooi tegen de antidiscriminatiewetgeving.
(www.theamericancause.org)

NRC Webpagina's
22 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)