U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Thatcher roept op tot vrijlating van Pinochet
LONDEN, 22 OKT. De Britse oud-premier Margaret Thatcher heeft een oproep gedaan om de gearresteerde Chileense ex-dictator Pinochet ,,onmiddellijk te laten terugkeren naar zijn land''. Het Chili van Pinochet was ,,een goede vriend'' van Groot-Brittannië tijdens de Falklandoorlog van 1982, aldus Thatcher vanochtend in een ingezonden brief aan The Times.

10.000 Russische truckers gestrand
MOSKOU, 22 OKT. Meer dan tienduizend vrachtrijders uit de voormalige Sovjet-republieken zijn door de ineenstorting van de roebel en het stilvallen van de import naar Rusland langs Europese snelwegen gestrand, aldus de Federatie van Internationale Transportwerkers in Londen,

Hof: Werkstraf en boete voor dienstweigeraars
ARNHEM, 22 OKT. Het gerechtshof in Arnhem heeft gisteren zes dienstplichtigen die om economische redenen militaire dienst hebben geweigerd, veroordeeld tot 240 uur dienstverlening en geldboetes variërend van 1.200 gulden tot 24.000 gulden. Het hof bevestigde daarmee het vonnis van de rechtbank, waartegen het OM in beroep was gegaan.

Doodswens wordt vaak genegeerd
DEN HAAG, 22 OKT. Jaarlijks worden tweeduizend schriftelijke verklaringen van wilsonbekwame patiënten, die eerder hadden aangegeven euthanasie te willen, niet door artsen gehonoreerd. Dit blijkt uit onderzoek voor de Wetenschapswinkel in Utrecht.

Europarlement krijgt reistoeslag
STRAATSBURG, 22 OKT. Het Europees Parlement heeft vanmorgen een voorstel verworpen om onkostenvergoedingen te beperken tot de werkelijk gemaakte kosten. Het presidium van het parlement heeft besloten dat parlementariërs boven hun onkosten een 'reiszwaartetoeslag' krijgen. Voor iedere reis boven de vijfhonderd kilometer krijgen de parlementariërs een extraatje dat varieert van 220 tot 1.100 gulden. De huidige forfaitaire reisvergoedingen worden afgeschaft.

Proef met raket Ariane 5 geslaagd
ROTTERDAM, 22 OKT. Europa's krachtigste draagraket, de Ariane 5, heeft gisteren een derde proefvlucht gemaakt die volgens officiële berichten ,,een volledig succes'' was.

Nederlaag voor PSV
ROTTERDAM, 22 OKT. PSV heeft gisteren in de derde speelronde van de Champions League in Eindhoven verloren van Kaiserslautern (1-2).

Yankees winnenWorld Series
SAN DIEGO, 22 OKT. De New York Yankees hebben gisteravond voor de 24ste keer de World Series gewonnen. De Yankees wonnen de finalereeks van het Noord-Amerikaanse honkbalseizoen met 4-0 van de San Diego Padres.

Onderzoek seksueel misbruik Vervloesem
ROTTERDAM, 22 OKT. Justitie in het Belgische Turnhout onderzoekt klachten van zes personen over seksueel misbruik door Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven, waaronder beschuldigingen van zijn broer. Vervloesem, die afgelopen zomer bekendheid kreeg toen hij de Zandvoortse kinderporno-zaak aan het licht bracht, zou de nu volwassen personen in de periode tussen het einde van de jaren '70 en '80 hebben misbruikt. Vervloesem ontkent.

BMW legt Rover zware sanering op
LONDEN, 22 OKT. De grootste autofabriek van het Verenigd Koninkrijk, de vestiging van Rover in Longbridge bij Birmingham, moet van de Duitse eigenaar BMW 2.400 mensen ontslaan om te voorkomen dat de hele fabriek met 18.000 werknemers dicht moet. Dat hebben de vakbonden gisteren bekendgemaakt na gesprekken met de leiding van de fabriek.

NRC Webpagina's
22 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)