1 Inhoud Radio & Televisie
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Buitenlanders
Het was de avond van de asielzoekers en de illegalen. Beelden van overvolle asielzoekerscentra en tenten in Nederland omdat uitgeprocedeerde asielzoekers niet worden uitgezet, en woedende menigten in België omdat een jonge vrouw bij uitzetting was overleden.


V I D E O C L I P :


Skaters aan de afwas
Bij de meeste clips gaat het in eerste plaats om de muziek: ze tonen meestal de artiesten die het liedje zingen. Uitzonderingen zijn clips waarvan de beelden op zichzelf staan. De nieuwe van het Franse duo Air, All I Need, gaat nog een stapje verder: hierin ligt de aandacht zozeer op het filmpje dat de muziek de soundtrack ervan is. En wat het extra bijzonder maakt is dat het geen mini-speelfilmpje is, zoals recente clips van Puff Daddy, maar een korte documentaire.


F I L M   V O O R A F :


Citizen X
,,Seriemoordenaars bestaan niet in Rusland. Het is een decadent, westers fenomeen'', zo luidt het motto van de film Citizen X. Deze gedachte is vrij hinderlijk wanneer je als Sovjet-detective tientallen lijken in de bossen aantreft. Maar gelukkig schenkt Gorbatsjov Rusland in het kader van de perestrojka ook de seriemoordenaar, die onuitputtelijke bron van huiver en vermaak, en kan onze detective zijn onderzoek succesvol afronden.

NRC Webpagina's
24 SEPTEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)