U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kroonprins en Emily Bremers verbreken relatie
DEN HAAG, 24 SEPT. Kroonprins Willem-Alexander (31) en zijn vriendin Emily Bremers (28) hebben hun relatie dezer dagen beëindigd, zo wordt vernomen uit kringen rond het paar. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst behoort Emily nog altijd tot de vriendenkring van de prins. Willem-Alexander en Emily kregen vier jaar geleden een verhouding, nadat ze elkaar hadden leren kennen op feesten van het studentencorps Minerva in Leiden.

Beurzen omhoog na uitlatingen Greenspan
NEW YORK, 24 SEPT. Voorzitter Alan Greenspan van de Federal Reserve heeft gisteren duidelijk gezinspeeld op een mogelijke snelle renteverlaging. Zijn uitlatingen leidden direct tot een scherpe koersstijging met 3 procent op Wall Street. De Amsterdamse beurs brak vanmorgen door de grens van 1.000 punten.

NOS en Canal+ ruziën over uitzenden topvoetbal
ROTTERDAM, 24 SEPT. De NOS en abonneezender Canal+ liggen met elkaar in de clinch over de uitzendrechten van voetbalwedstrijden uit de Champions League en de Spaanse en Engelse competitie. Daardoor zijn de verrichtingen van de meeste Nederlandse voetbalinternationals met ingang van dit seizoen op televisie alleen nog achter de decoder van Canal+ te volgen.

België schort uitzetten van asielzoekers op
BRUSSEL, 24 SEPT. België heeft uitzettingen van asielzoekers onder begeleiding van rijkswachters voorlopig opgeschort na de opschudding die is ontstaan over de dood, eergisteren, van een Nigeriaanse vrouw. Deze asielzoekster overleed aan een hersenbloeding nadat rijkswachters op hardhandige manier hadden geprobeerd haar op een vliegtuig naar Togo te zetten. De kritiek op het Belgische asielbeleid is intussen verder toegenomen.

Anesthesie bij routine riskanter
ROTTERDAM, 24 SEPT. Routinematig uitgevoerde operaties bij redelijk gezonde mensen blijken meer anesthesierisico op te leveren dan spoedoperaties en ingrepen bij patiënten die al erg ziek zijn. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie.

Nederlandse film krijgt subsidie
UTRECHT, 24 SEPT. Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) heeft de Nederlandse filmsector gisteravond tijdens de opening van het Nederlands Film Festival in Utrecht zeven miljoen gulden in het vooruitzicht gesteld. De Tweede Kamer moet nog instemmen met het plan.

Straf Van Gastel voor elleboogstoot
ROTTERDAM, 24 SEPT. Aanvoerder Jean-Paul van Gastel van Feyenoord is geschorst voor zes wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, voor de elleboogstoot die hij Ronald Hamming gaf in het competitieduel tegen Fortuna op 21 augustus. De commissie van beroep van de KNVB heeft dat vanochtend bepaald.

Veel oud-leraren willen terug
DEN HAAG, 24 SEPT. Van de 150.000 oud-leraren die vorig jaar werden opgeroepen om weer voor de klas te staan, willen er 17.000 daadwerkelijk terug naar de basisschool. Dat blijkt uit een enquête.

Koninklijke duiventil
LAGE VUURSCHE, 24 SEPT. Koningin Beatrix heeft via de intendant van paleis Soestdijk subsidie aangevraagd voor herstel van een duiventil bij kasteel Drakensteyn, die op de monumentenlijst staat.

Rekenkamer heeft zware kritiek op werkwijze CRI
DEN HAAG, 24 SEPT. De uitwisseling van recherche-informatie tussen de divisie Centrale Recherche Informatie (CRI) en de politieregio's vertoont ernstige gebreken. Ruim de helft van de recherchegegevens die in anderhalf jaar bij de CRI zijn gemeld, klopt niet of niet meer. Dit concludeert de Algemene Rekenkamer in een uiterst kritisch onderzoeksrapport dat vandaag verschijnt. Minister Korthals (Justitie) en de CRI onderschrijven de bevindingen van de Rekenkamer.

NRC Webpagina's
24 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)