1 Inhoud Radio & Televisie
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Koning Kok
De voetbalwedstrijd Stuttgart Feyenoord zal gisteren meer kijkers hebben getrokken dan de troonrede. De vice-premiers, Els Borst en Annemarie Jorritsma, moesten de triomf van Feyenoord afwachten voor ze hun beleid voor de camera's van Nova konden verdedigen. Nu is een troonrede altijd saai, niet alleen in Nederland. De jaarlijkse State of the Union van de Amerikaanse president, in januari, is meestal ook een stapel departementale stukken, te omvangrijk voor het korte paktouwtje


T V   V O O R A F :


Nachtmerrie als jongensboek
Er zijn twee constanten in het leven van Dieter Dengler. Of eigenlijk drie. Vliegen en Vietnam zijn de eerste twee en zijn voortdurende preoccupatie met eten de derde.


F I L M   V O O R A F :


Romantisch reizen
In een fauteuil de wereld aan je voorbij laten trekken. Kijken en je even niet verantwoordelijk voelen voor alle ellende waarvan je kennis neemt. Dat kan 'savonds voor de tv, of met een goed boek op schoot. Dat zou ook overdag moeten kunnen met de trein. Vaak - stremmingen en omgegooide dienstregels dienende - geniet ik van het zicht op de files bij Breukelen. De eindeloze polders, het natte vee in de wei en de reformatorische scholieren die naar Gouda reizen. Levens vol frustraties, vechten tegen weer en wind en je onderwerpen aan rigide morele regels. Heerlijk om naar te kijken.

NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)