U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Deze eeuw in foto's
De constructiewijze van de sluiter geeft aan de wielen van de racewagen een vertekening, en daarmee een suggestie van snelheid, meent de weduwe van de fotograaf. La victoire 200 l'heure van Jacques-Henri Lartigue is in de ogen van de makers van de televisieserie Les cents photos du siècle een van de honderd meest kenmerkende foto's van onze eeuw.

'Meer geld naar kleine omroepen'
HILVERSUM, 16 SEPT. Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) moet 4,35 miljoen gulden extra ter beschikking stellen aan de kleinere niet-ledengebonden zendgemachtigden als de IKON en het Humanistisch Verbond. Dit heeft het Commissariaat voor de Media geadviseerd.

Hacker kraakt 2.700 computers
DENVER, 16 SEPT. Een 28-jarige computerhacker in Colorado in de VS heeft in het netwerk van een telefoonmaatschappij ingebroken om bijna 2.700 computers een nieuw priemgetal te laten zoeken. Dat lukte niet, maar wel moesten de klanten van het bedrijf steeds langer op verbinding wachten, zo meldde de Denver Post. Een priemgetal is een getal groter dan 1 dat alleen door 1 en zichzelf deelbaar is. Er zijn er 37 van bekend. Aaron Blosser werkte voor een toeleverancier van het telefoonbedrijf en de verleiding was ,,gewoon te groot''. (DPA)


Vandaag begint in Amsterdam en Groningen het Amnesty Film Festival. Een van de thema's dit jaar is 'jongeren en mensenrechten'. Op de site van Amnesty International vindt u het programma van het festival, een alfabetisch overzicht van de vertoonde speelfilms en documentaires en van de voor de Amnesty Award genomineerde filmmakers. Bezoekers kunnen hun eigen recensie op de site plaatsen.
(www.dds.nl/~festival)

NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)