U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CNN wil niet buigen voor monopolie
De Amerikaanse nieuwszender CNN verdwijnt van de kabel in Amsterdam. CNN weigert ,,de onacceptabele prijs'' die A2000 vraagt, te betalen.

DS-freaks herkauwen graag
,,Als Citroën-liefhebber krijg je soms de indruk dat alles over de DS al is gezegd en geschreven. De boekenplank met publicaties over de mooiste en interessantste auto van de eeuw wordt steeds voller en in tijdschriftartikelen zie je steeds dezelfde feiten in herkauwde vorm terugkeren'', zegt Jan de Lange, die de tekst verzorgde voor de cd-rom DS. De godin van de weg.

Sterrendom
In de wereld van muziek en film wordt niet op een paar miljoen gekeken. Oud- bestuursvoorzitter Alain Lévy houdt aan zijn vertrek bij en de verkoop van Polygram (aan het Canadese Seagram) een optiepakket over dat bij verzilvering dit jaar 10 tot 11 miljoen gulden oplevert. Daarbovenop krijgt hij een paar miljoen dollar als afkoopsom voor zijn lopende contract.

IOC komt met 'strijdmacht' tegen doping
21 AUG. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaat een bureau oprichten dat zich wereldwijd met de bestrijding van doping in de sport bezighoudt.


De hindoegodin Saraswati heeft vier handen die elk een aspect van het leerproces van een mens belichamen: geest, intellect, alertheid en ego. Dat lijkt heel wat, en dat is ook zo, maar ze heeft collega's met meer handen. Eén heeft zelfs acht stuks,een ander weer vier hoofden. Van deze en meer goden zijn op de web site HinduNet beschrijvingen en kleurrijke illustraties te vinden. Er is ook een aantal enigszins stichtelijke artikelen met uitleg over hun oorsprong, geschiedenis, doen en laten.

(hindunet.org/god)

NRC Webpagina's
21 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)