U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Conflict zonder precedent dreigt in zwart Afrika'
KINSHASA/KAAPSTAD, 21 AUG. Angola verplaatst troepen van de noordelijke enclave Cabinda naar het westelijke front in Congo om het door rebellen belaagde leger van president Kabila bij te staan. Dat meldden ooggetuigen in Cabinda vanmorgen. Daarmee is het aantal spelers op het Congolese strijdtoneel verder toegenomen tot ten minste zes.

Pronk hield publicatie over Suriname tegen
DEN HAAG, 21 AUG. Ontwikkelingssamenwerking heeft in opdracht van voormalig minister Pronk publicatie tegengehouden van een overzicht over omvang en besteding van de Nederlandse hulp aan Suriname sinds 1975. Tot eind 1996 is 2,6 miljard van de afgesproken 3,5 miljard gulden uitgegeven.

Kirijenko: crisis is pas begonnen
MOSKOU, 21 AUG. De echte pijn van Ruslands crisis komt pas in de herfst, zei premier Kirijenko vanmorgen tot een vijandige Doema, die in een resolutie het vrijwillig aftreden van president Jeltsin eist. Honderden Russische banken kunnen volgens de centrale bank binnenkort instorten.

Ecotax wordt in 1999 verhoogd
DEN HAAG, 21 AUG. De belasting op energieverbruik, de zogenoemde ecotax, wordt volgend jaar verhoogd. De energierekening van een huishouden zal daardoor 10 15 gulden per maand hoger uitvallen.

CNN weg van kabel Amsterdam
AMSTERDAM, 21 AUG. De nieuwszender CNN verdwijnt na tien jaar van de Amsterdamse kabel. Volgens CNN is het tarief dat kabelexploitant A2000 eist ,,onacceptabel en disproportioneel hoog''.

Québec mag zich niet afscheiden
MONTREAL, 21 AUG. Het Hooggerechtshof heeft bepaald dat Québec, de Franstalige Canadese deelstaat, zich niet eenzijdig kan losmaken van Canada, zelfs niet als een meerderheid van de Québécois zich daarvoor uitspreekt.

Aanslagen Israel
TEL AVIV, 21 AUG. De Israelische premier Netanyahu heeft zijn vakantie onderbroken na de dood van twee Israeliërs in Libanon en een rabbijn in Hebron als gevolg van aanslagen.

NRC Webpagina's
21 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)