U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Weinig kritiek
Ieder likt zijn wonden op zijn geheel eigen wijze. Veel Nederlandse voetbalsupporters hebben gekozen voor de superieure variant: de houding van wij-zijn-eigenlijk-de-wereldkampioen. Het is hun na zoveel lijden van harte gegund, al is het wat minder gemakkelijk vol te houden na de nederlaag tegen Kroatië en de gemakkelijke overwinning van Frankrijk op Brazilië.


T V   V O O R A F :


De grondigheid en effectiviteit van inspecteur Maigret
Het genre van de politierecherche naar zware misdaden blijft boeien en dat van Maigret onweerstaanbaar. De èchte Maigret, een beroemde creatie van Georges Simenon, is na jaren terug op het scherm met zes afzonderlijke televisiefilms die wekelijks door Nederland 3 worden uitgezonden. De productie is in opdracht van een Franse, Belgische, Zwitserse en een Tsjechische omroep gemaakt, dit keer met de Franse acteur Bruno Cremer, die de Parijse inspecteur eerder in een geregelde Franse tv-serie vertolkte.


F I L M   V O O R A F :


A woman under the influence
Kan de achterkant van een bloemetjesbloes woedend zijn? Een keukenrek wanhopig? Kunnen een eettafel en een karige fruitschaal iets uitdrukken van de spijt over een avontuurtje? Kan een truck die door de modder ploegt de somberheid laten zien van de mensen die erachter lopen? In een film van John Cassavetes wel.

NRC Webpagina's
13 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)