U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De jaren zestig
De jaren zestig: ze zijn al zo lang voorbij, maar toch blijven ze maar woelen in ons collectieve geheugen. Zo doken ze gisteravond ook op de televisie opeens weer op een opvallende manier op.


V I D E O C L I P :


Banale en aanstekelijke lol
Hoe spel je Beastie Boys? F-U-N. Er is geen andere popgroep die zo veel puur plezier uitstraalt. Ook in hun videoclips. De eerste was meteen een klassieker: 'Fight For Your Right To Party' (1987). Een sukkelige jongen houdt een feestje als zijn ouders weg zijn, en krijgt een invasie te verwerken van de Beastie Boys en hun vrienden, die er hun eigen ruige feest van maken en een ongelooflijke puinhoop maken van het huis.


F I L M   V O O R A F :


Toevallige flarden
Wie zich door het naamvalrijke Duits van de filmtitel heeft heengebeten, wacht al snel een tweede hindernis. Ook al ligt gangbaar amusement bij zo'n titel niet erg voor de hand, het formele experiment zal veel welwillende kijkers alsnog afschrikken. De fragmentarische structuur van de film, een serie door zwart beeld gescheiden scènes zonder plot of verband, is uitermate ongeschikt voor vertoning op tv. De samenhang laat lang op zich wachten en komt als een beloning voor hen die niet zijn weggezapt.

NRC Webpagina's
9 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)