U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schuldeisers Tulip eens met Begemann
De ongeveer duizend schuldeisers van de Bossche computerbouwer Tulip zijn gisteren akkoord gegaan met de afwikkelingsregeling van de Begemann Groep voor hun vorderingen. De rechtbank in Den Bosch moet over twee weken nog met het voorstel instemmen en dan kan de surseance van betaling worden beëindigd.



Weglopen uit je verhaal
Ere wie ere toekomt: VN heeft een primeur en wel in de vorm van het afscheidsinterview met Hans van Mierlo, die gisteren zijn vertrek uit de politiek wereldkundig maakte. Het is niet zomaar een afscheidsinterview - nee, het is het GROTE afscheidsinterview, althans dat staat op de omslag van het weekblad.



Televisie voortaan taboe in Afghanistan
De Talibaan, de radicaal islamitische beweging die 85 procent van Afghanistan beheerst, hebben een totaal verbod uitgevaardigd op televisietoestellen, videorecorders en schotelantennes. Tot nu werd het bezit van deze apparatuur oogluikend toegestaan. Eigenaars die zich binnen twee weken niet van hun apparatuur hebben ontdaan, zullen worden gestraft. Het verbod zal volgens onderminister van Religieuze Aangelegenheden, Qalamuddin, ,,een einde maken aan het morele verval in Afghanistan''. ,,We hebben twee miljoen mensen geofferd voor de shari'a (islamitisch recht) en het interesseert ons niet wat de VN of de VS ervan vinden'', aldus Qalamuddin. In de hoofdstad Kabul sloten de Talibaan gisteren een drukke straat af om passanten te controleren op de lengte van hun baard en hun kennis van de Koran. Circa 70 procent van de Afghanen kan lezen noch schrijven. (Reuters, AFP)



Adrian Lyne vindt distributeur voor film 'Lolita'
Na meer dan een jaar zoeken heeft regisseur Adrian Lyne een Amerikaanse distributeur gevonden voor zijn omstreden verfilming van Vladimir Nabokovs boek Lolita. De film zal worden uitgebracht door Filmmaatschappij Samuel Goldwyn. De première staat gepland voor begin augustus. Vrijwel tegelijkertijd zal de film in de Verenigde Staten te zien zijn op de televisie.

Lyne, bekend van Fatal Attraction en Indecent Proposal, had grote moeite een distributeur voor zijn film te vinden. De meeste distributeurs vonden het onderwerp van de film te controversieel. Bovendien vonden ze het budget van 58 miljoen dollar te hoog, de lengte (2 uur en 17 minuten) onaantrekkelijk en de rolbezetting niet prominent genoeg. Lolita vertelt het verhaal van een professor van middelbare leeftijd, Humbert Humbert, die verliefd wordt op het twaalf-jarige meisje Lolita. Jeremy Irons speelt Humbert, Lolita wordt vertolkt door Dominique Swain. Verder spelen Melanie Griffith en Frank Langella mee in de film.




Eenderde van de 120 miljoen kinderen die jaarlijks ter wereld komen wordt niet geregistreerd en is daardoor in gevaar, zo wordt geconstateerd in het rapport The Progress of Nations 1998 van Unicef. Die kinderen kunnen gezondheidzorg mislopen en op scholen worden geweigerd. Het rapport wijst ook op het daklozenprobleem. In 12 van de rijkste landen ter wereld ging het economisch goed, terwijl het aantal daklozen toenam.

(www.unicef.org)

NRC Webpagina's
9 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)