U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Eigen bijdrage voor ziekenfonds wordt geschrapt
DEN HAAG, 9 JULI. De eigen bijdrage van maximaal tweehonderd gulden die ziekenfondsverzekerden betalen voor, onder andere, medicijnen wordt geschrapt. Dit zijn de onderhandelaars Wallage (PvdA), Bolkestein (VVD) en De Graaf (D66) overeengekomen tijdens hun besprekingen over de formatie van een tweede 'paars' kabinet. Ook de toegangsbijdrage voor het gebruik van thuiszorg, 55 gulden, wordt geschrapt. Daarentegen gaat de niet van het inkomen afhankelijke premie van het ziekenfonds met 110 gulden omhoog. Ook wordt de premie die bij iedereen wordt ingehouden voor de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) met 18 gulden per jaar verhoogd.

Vie d'Or ten onder door 'wanbeleid'
AMSTERDAM, 9 JULI. De directie, de commissarissen en de toezichthoudende Verzekeringskamer hebben wanbeleid gepleegd tijdens de snelle groei en de daaropvolgende ondergang van levensverzekeraar Vie d'Or in 1993. Dat heeft de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof, die gespecialiseerd is in de toetsing van het gevoerde beleid bij bedrijven op verantwoord ondernemerschap, vanochtend vastgesteld. Vie d'Or kwam na een exposieve groei vanaf 1989 onder leiding van oprichter en grootaandeelhouder F. Maes in november 1993 in ernstige financiele problemen en ging anderhalf jaar later officieel bankroet. De schade voor zo'n 11.000 polishouders bedraagt naar schatting 180 miljoen gulden.

Aardbeving treft Azoren: vijf doden
MADRID, 9 JULI. Vanochtend rond zeven uur heeft een aardbeving met een kracht van 6 op de schaal van Richter de Azoren getroffen. Volgens de eerste berichten zijn vijf mensen om het leven gekomen en zeker veertig gewond. De beving trof vooral het eiland Faial, dat geldt als een van de mooiste eilanden van de Azoren-archipel.

Zeven doden in Algiers door bom
ALGIERS, 9 JULI. Bij een bomexplosie in een woonwijk in de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn vanochtend zeven doden en 24 gewonden gevallen. Volgens de veiligheidsdiensten, die zwegen over de achtergronden, zijn acht gewonden er slecht aan toe.

CBS: meer dan 120.000 vacatures
ROTTERDAM, 9 JULI. Het Nederlandse bedrijfsleven had eind maart 122.000 vacatures in de aanbieding. Dat zijn er 16.000 meer dan het kwartaal daarvoor.

Vijftien mln voor Canterbury Tales
LONDEN, 9 JULI. Een eerste druk van Geoffrey Chaucers Canterbury Tales uit de 15de eeuw is gisteren bij het Londense veilinghuis Christie's verkocht aan een Londense boekhandelaar voor ruim vijftien miljoen gulden, een recordprijs voor een boek.

Vaarbelasting
DEN HAAG, 9 JULI. PvdA, VVD en D66 willen een vaarbelasting invoeren. Bij de onderhandelingen over een regeerakkoord is besloten dat bezitters van pleziervaartuigen langer dan acht meter en eigenaren van motorboten die sneller dan 20 kilometer per uur kunnen varen een belasting moeten gaan betalen.

Tippelprostitutie
AMSTERDAM, 9 JULI. In de Amsterdamse driehoek van burgemeester, hoofdofficier van justitie en korpschef is een conflict ontstaan over het gedogen van tippelprostitutie.

NRC Webpagina's
9 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)