U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ritzen 'tevreden' over computerplan
Minister Ritzen (Onderwijs) is ,,niet ontevreden'' over het verloop van zijn project om computers in te voeren op alle scholen. Dat zei hij gisteren in reactie op de unanieme kritiek van de Tweede Kamer. Wel erkent hij dat het computerplan een ,,proces is met onverwachte wendingen''.



Boek Scientology niet langer geheim
Aanhangers van de Scientology-kerk zijn woedend over een vonnis van het Zweedse Hooggerechtshof dat iedereen het recht geeft om een ultra-geheim boek van de beweging in te zien. Van de acht miljoen aanhangers die Scientology over de hele wereld heeft, hebben er maar driehonderd toestemming van de leiding van de kerk om het boek te raadplegen.



Microsoft boekt succes in procedure
Een Amerikaanse rechtbank heeft in hoger beroep het softwarebedrijf Microsoft in het gelijk gesteld ten aanzien van integratie van programma's. Het bedrijf mag de Internet Explorer integreren in Windows 95.



MICROSOFT: 'Geen invloed op grotere zaak justitie'
Microsoft is toen na moeizame onderhandelingen en de dreiging van een rechtszaak wegens misbruik van zijn monopolie akkoord gegaan met beperkte productintegratie. Volgens justitie heeft Microsoft dat akkoord geschonden door Explorer en Windows te integreren, volgens Microsoft heeft het bedrijf in het kader van gewone producvernieuwing het recht om andere producten in Windows 95 te integreren.



Beatles het meest gedraaid op radio
De platen van de Beatles zijn vorig jaar op de Nederlandse radio het meest gedraaid. Marco Borsato eindigde op de tweede plaats, gevolgd door de groepen Spice Girls, No Mercy en Abba. De hoge score van de Beatles is veroorzaakt door een aantal Beatle-herdenkingen in 1997, aldus directeur Hans van Berkel van de stichting Sena, want in andere jaren komen ze zo hoog niet meer. De meest gedraaide Nederlandse artiesten, na Borsato, zijn De Kast, Total Touch, Gordon en het Goede Doel.



Trance via de satelliet
Elke avond van tien uur tot drie uur 's ochtends: liefhebbers van techno en aanverwante muziekstijlen hebben sinds deze week hun eigen televisiestation. Wbpm heet het, en het geluid is in gloedvol stereo. Alleen het aantal clips dat ze bij Wbpm in huis hebben, lijkt nog aan de bescheiden kant. Je ziet vaak dezelfde, waarbij opvalt dat het vliegen door een virtuele buis of nauwe gang in technokringen het favoriete thema lijkt.



'AT&T samen met kabel-tv'
In de VS is opnieuw een megafusie op komst. Telecomgigant AT&T onderhandelt over een samengaan met Tele-Communications, de op n na grootste kabeltelevisie-exploitant in de VS. De bedrijven kondigen mogelijk al vandaag een akkoord aan, zo heeft de Washington Post gemeld. AT&T is met een jaaromzet van 51 miljard dollar de grootste Amerikaanse onderneming op het gebied van telefoonverkeer over lange afstanden. Tele-Communications heeft in de VS 14,4 miljoen kabelaansluitingen. Samen zouden de twee de consument een breed scala aan elektronische diensten kunnen aanbieden, waaronder snelle toegang tot Internet. AT&T zou op termijn via het net van Tele-Communications ook locaal telefoonverkeer kunnen verzorgen. AT&T werkt internationaal samen met Unisource, het samenwerkingsverband van PTT Telecom en de telecombedrijven van Zweden en Zwitserland. (AP)




De eerste Amerikaan die een reis naar de ruimte ondernam, werd voorgegaan door een chimpansee. Deze aap moest in de jaren 50 testen of het voor de mens veilig genoeg zou zijn. De Amerikaanse luchtmacht gebruikte zo meer dan 140 'air force chimps' voor allerleitests. Ze worden nu afgedankt en de vraag is of ze naar een onderzoekscentrum gaan of naar een 'rusthuis'. De laatste probeert via een website donateurs te werven.
(www.savethechimps.org)

NRC Webpagina's
24 JUNI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)