U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Marokkanen op WK dé verliezers
ROTTERDAM, 24 JUNI. Door een 2-1 overwinning op Brazilië heeft Noorwegen zich gisteravond bij het WK voetbal in Frankrijk geplaatst voor de volgende ronde. De Brazilianen waren daarvan al verzekerd. Het winnende doelpunt viel in blessuretijd uit een strafschop. De echte verliezers waren in groep A de Marokkanen, die zich in het gelijktijdig gespeelde duel met Schotland door een 3-0 zege zeker waanden van een plaats bij de laatste zestien. Zij gingen juichend van het veld, maar kregen aan de zijlijn te horen dat niet zij, maar de Noren doorgaan.

Vijf miljard voor hervorming van belastingstelsel
DEN HAAG, 24 JUNI. De formatiewerkgroepen van PvdA, VVD en D66 hebben vanmorgen een akkoord op fiscaal en inkomenspolitiek gebied bereikt. Kern daarvan is dat 5 miljard gulden wordt uitgetrokken voor een hervorming van het belastingstelsel.

Rusland krijgt lening van 670 miljoen dollar
MOSKOU, 24 JUNI. Rusland krijgt morgen een broodnodige, maar telkens opgeschorte lening van 670 miljoen dollar van het IMF. Meteen daarna beginnen onderhandelingen over een megakrediet van 10 tot 15 miljard dollar om Rusland van het bankroet te redden.

Vier jaar voor moord Picornie
AMSTERDAM, 24 JUNI. Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 21-jarige Feyenoord-aanhanger L.P. vanmiddag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest wegens doodslag op de Ajax-supporter C. Picornie. P. werd vorig jaar door de rechtbank in Haarlem tot dezelfde straf veroordeeld.

Microsoft krijgt gelijk van rechter
NEW YORK, 24 JUNI. Softwarebedrijf Microsoft mag van een Amerikaanse rechtbank zijn computerprogramma Internet Explorer integreren in Windows 95. Daarmee boekte het in hoger beroep een belangrijke overwinning.

'Liever geen militaire actie'
ATHENE, 24 JUNI. Griekenland en Macedonië hebben gisteren afstand genomen van de plannen van de NAVO om in de Kosovo-crisis eventueel militair in te grijpen.

Amsterdam wil eigen fotocentrum
AMSTERDAM, 24 JUNI. Amsterdam wil een eigen fotocentrum in Amsterdam. Deze plannen staan los van het besluit om het Nederlands Centrum voor de Fotografie in Amsterdam te vestigen.

Nieuw kabinet wil kinderopvang verdubbelen
DEN HAAG, 24 JUNI. PvdA, D66 en VVD willen de overheidsbijdrage aan voorzieningen voor kinderopvang verdubbelen. Hierdoor kan de opvangcapaciteit fors worden uitgebreid.

NRC Webpagina's
24 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)