U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Als een bandjir
Het is vriezen of dooien in de zomer van de televisie. De ene dag moet je het als kijker doen met herhalingen en herhalingen van herhalingen, de volgende dag breekt er een bandjir van documentaires en reportages los die een normaal mens uit zijn huiskamer wegspoelt.


T V   V O O R A F :


Gangsta-rapper wordt politieman
Amerikaanse filmregisseurs hebben er patent op: idiote achtervolgingen, slappe teksten en ingewikkelde plots. Ook de actieserie Players (1997) op SBS6 is super-Amerikaans. Groentenstalletjes worden omver gereden, auto's botsen op elkaar, terwijl de hoofdrolspelers wat aan het ouwehoeren zijn. Zo nu en dan bukken ze wanneer er op ze wordt geschoten en opeens staan ze op een dakterras. Daar ligt degene met wie ze een afspraak hebben, onder het bloed, doodgeschoten zo te zien.


F I L M   V O O R A F :


Frankenstein Unbound
Slechts weinigen weten zoveel over bloedzuigers, reuzenkrabben en slangenvrouwen als Roger Corman. De B-filmer heeft zijn leven gewijd aan het exploreren van de uitwassen van de natuur, en maakte daar vooral in de jaren vijftig en zestig geweldige griezelfilms over.

NRC Webpagina's
5 JUNI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)