U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

( a d v e r t e n t i e )      

Op zoek naar een woordenboek?
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Conflict op redactie AD over bijlagen
Een hevig conflict over een wekelijkse kleurenbijlage binnen de hoofdredactie van het Algemeen Dagblad heeft zich vanmorgen uitgebreid naar de gehele redactie. Voorzitter W. Ammerlaan van de algemene redactievergadering is vanmorgen afgetreden.



De politiek-correcte pc
Computers zijn een hobby en het verzamelen van programma's houdt velen bezig. Er zijn allerlei redenen om met het ding in de weer te blijven, zonder dat het meteen nuttig bestede tijd hoeft te zijn.



AVRO overweegt straf voor mr. G.B.J. Hiltermann
De AVRO overweegt stappen te ondernemen tegen radiocolumnist mr. G.B.J. Hiltermann. De omroep is ,,niet gelukkig'' met uitspraken die Hiltermann afgelopen woensdag deed in zijn rubriek 'De toestand in de wereld' in het programma AVRO Radiojournaal.



Flessenpost uit Terschelling
Op de website van het Oerol-festival kan het internetpubliek het 'Oerol-gevoel' op afstand ervaren: een reporter en een cameraman functioneren als het verlengstuk van de mensen in de 'chatroom'.



Ik wacht met smart op de recensenten
,,Je moet, denk ik, toch al wat van de wereld hebben gezien voordat je filmmaker kunt worden'', zegt een studente aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.



Beduveld, maar vooral verleid
In Brussel waren al vier voorstellingen van het programma van het Holland Festival te zien. De opmerkelijkste is 'Giulio Cesare'. De Italiaanse regisseur Romeo Castellucci dwingt de toeschouwer te kiezen tussen vorm en inhoud, alsof die twee tegenstanders zijn.



Zouden ze nog weten wat hagelslag is?
Kun je je nog herinneren wat je precies deed op 15 mei van dit jaar? Waarschijnlijk niet, terwijl het nog maar drie weken geleden is. Misschien houd je een dagboek bij, dan zou je kunnen opzoeken wat je deed op die dag.




De natuurkundige John Learned van de universiteit van Hawaii maakte gisteren op een conferentie in Japan bekend dat het gewicht van het heelal wordt bepaald door neutrino's, kleine ongeladen deeltjes. Tot nu toe nam men aan dat neutrino's geen gewicht hadden. Op de eigen webpagina's van John Learned staan persberichten over zijn experimenten en afbeeldingen van neutrino's. Ook vertelt hij dat zijn baanbrekende onderzoek in gevaar komt vanwege aangekondigde bezuinigingen.

(www.phys.hawaii.edu/%7Ejgl)

NRC Webpagina's
5 JUNI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)