U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

( a d v e r t e n t i e )      

Op zoek naar een woordenboek?
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Blunders' bij Haagse tramtunnel
DELFT, 5 JUNI. Bij het tramtunnelproject in de Haagse binnenstad zijn ,,blunders'' gemaakt. Het project dreigt op een fiasco uit te lopen wegens slechte voorbereidingen en halfhartige beslissingen, aldus ir. E. Horvat, adviseur van de gemeente en hoogleraar ondergronds bouwen aan de Technische Universiteit in Delft.

Kamer verontwaardigd over YPR's Dutchbat in Kosovo
DEN HAAG, 5 JUNI. Een grote meerderheid in de Tweede Kamer is verontwaardigd, nu gebleken is dat de Servische oproerpolitie in de opstandige provincie Kosovo gebruikmaakt van een gestolen Nederlands pantservoertuig. Dat werd gisteren onthuld in het programma Nova. De fracties van PvdA, CDA en VVD willen komende dinsdag hierover opheldering van het kabinet.

Beschadigd wiel zou oorzaak van treinramp zijn
ESCHEDE, 5 JUNI. De ramp met de Duitse hogesnelheidstrein ICE 886 is mogelijk veroorzaakt door een beschadigde wielband, zo heeft de leider van het onderzoeksteam naar de oorzaak van de ramp, Stuchly, gisteren voor de Duitse televisie bevestigd.

Kabinet geeft 'joodse' gelden aan stichting
DEN HAAG, 5 JUNI. De stichting Joods Maatschappelijk Werk (JMW) krijgt binnenkort 663.000 gulden aan 'joodse' gelden die tientallen jaren bij notarissen op rekeningen hebben gestaan. De Nederlandse regering heeft daarvoor deze maand de laatste juridische hobbels uit de weg geruimd. Dit heeft het ministerie van Financiën desgevraagd bevestigd.

Paars II krijgt onderministers
DEN HAAG, 5 JUNI. Staatssecretarissen krijgen in een nieuw kabinet de positie van onderminister. Zij zullen hun minister bij afwezigheid in de ministerraad en de Tweede Kamer vervangen. Hierover hebben de onderhandelaars van PvdA, VVD en D66 gisteren overeenstemming bereikt.

Van Nistelrooy gaat naar PSV
EINDHOVEN, 5 JUNI. Voetballer Ruud van Nistelrooy speelt volgend seizoen voor PSV. De 21-jarige aanvaller van Jong Oranje staat nu nog onder contract bij Heerenveen. Na zijn vakantie tekent hij een langdurige verbintenis bij de Eindhovense club.

De Wispelaere: prijs der letteren
DEN HAAG, 5 juni. De Vlaamse schrijver Paul de Wispelaere (70) krijgt de Prijs der Nederlandse Letteren. Deze prijs wordt eens in de drie jaar door het Nederlandse of Belgische staatshoofd uitgereikt.

Colombo snoert media de mond
COLOMBO, 5 JUNI. Media mogen niet langer berichten over de burgeroorlog op Sri Lanka, zo heeft de regering in Colombo bepaald. De afgelopen dagen zijn ten minste 250 doden gevallen bij gevechten tussen het regeringsleger en Tamil Tijgers.

Bank of England verhoogt rente
LONDEN, 5 JUNI. De Bank of England heeft de Britse financiële wereld gisteren verrast door de rente met een kwart punt te verhogen tot 7,5 procent.

Bevolkingsgroei
DEN HAAG, 5 JUNI. In de eerste drie maanden van dit jaar is de bevolking gegroeid met 20.000 personen. Het is de sterkste groei in het eerste kwartaal sinds 1993, aldus het CBS.

NRC Webpagina's
5 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)