U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Gedachtenpolitie
Wat een televisieuitzending al niet kan aanrichten. In februari 1997 ontstond er in het VARA-programma Het Lagerhuis een frontale botsing tussen gastheer Marcel van Dam en publicist Pim Fortuyn. Zij discussieerden over Fortuyns nieuwste boek Tegen de islamisering van onze cultuur. ,,Wat mijn grote bezwaar is tegen uw boekje'', zei Van Dam toen, ,,is dat u mensen aanzet tot angst voor vreemdelingen, terwijl die angst volkomen ongegrond is.'' Fortuyn daarop: ,,Ik vind dat volkomen schandalig omdat ik dat niet beweer.''


T V   V O O R A F :


Korrelatie het drukst na Simek
Korrelatie, de organisatie voor telefonische hulpverlening die vooral bekend is van de opvang na de uitzending van televisieprogramma's, heeft vorig jaar weer meer telefoontjes gekregen: het aantal gesprekken steeg van 20.800 in 1996 tot 21.995. Korrelatie signaleerde daarbij vooral een stijging van het aantal vragen over gezondheidsproblemen.


F I L M   V O O R A F :


Orfeu Negro
De mythe van Orpheus die in de onderwereld afdaalt om zijn geliefde Eurydice weer tot leven te smeken, is zo aansprekend dat het me verbaast dat er (in tegenstelling tot bijvoorbeeld opera's) niet meer films naar zijn gemaakt. Natuurlijk zijn er genoeg films over dode geliefden, die al dan niet teruggekeerd naar de aarde of wakend vanuit het hiernamaals nog het een en ander proberen recht te zetten, met Heaven Can Wait (Warren Beatty, 1978) en Ghost (Jerry Zucker, 1992) voorop. Maar afgedaald in het schimmenrijk wordt er meestal alleen in schimmige horrorproducties en dan nog met veel minder nobele bedoelingen.

NRC Webpagina's
14 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)