U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zes doden bij felle botsingen in Gazastrook
KHAN YUNIS, 14 MEI. Bij felle botsingen tijdens massale Palestijnse demonstraties in de Gazastrook zijn vandaag zes Palestijnen door Israelisch vuur gedood. In Hebron, op de Westelijke Jordaanoever, vielen bij soortgelijke botsingen 35 gewonden. Honderdduizenden Palestijnen zijn vandaag de straat opgegaan om wat zij betitelen als al-Naqba, de catastrofe van Israels stichting 50 jaar geleden, te herdenken.

Eerste sancties tegen India
DEN HAAG, 14 MEI. Als ,,eerste'' strafmaatregel'' tegen de kernproeven zal Nederland 3,5 miljoen aan ontwikkelingshulp aan India bevriezen en geen wapens meer leveren aan het land. De VS oefenen grote druk uit op Pakistan om geen kernproef te nemen, maar de regering in Islamabad lijkt vastbesloten op korte termijn 'een passend antwoord' op het Indiase nucleaire machtsvertoon.

Brand bij NS legt railverkeer lam
UTRECHT, 14 MEI. Een brand in een kantoortoren van de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht heeft het reizigersverkeer in midden-Nederland gistermiddag urenlang lam gelegd. Uit veiligheidsoverwegingen was al het trein- en busverkeer rond het centraal station stilgelegd. Pas tegen acht uur 's avonds reden de treinen weer volgens schema.

Amsterdams zwembad na gevecht ontruimd
AMSTERDAM, 14 MEI. Het Flevoparkbad in Amsterdam-Oost is gisteravond ontruimd na een vechtpartij tussen twee jongens. De politie moest hondengeleiders en ruiters inzetten om een groep van ongeveer vijftig voornamelijk Marokkaanse jongeren in bedwang te houden.

Examenvragen zoekgeraakt
DEN HAAG, 14 MEI. Alle middelbare scholen voor Havo en VWO hebben vandaag nieuwe examenopgaven ontvangen voor de vakken geschiedenis en scheikunde die voor volgende week op het programma staan. De oorspronkelijke opgaven zijn ongeldig verklaard, omdat bij de bezorging door Van Gend & Loos een envelop is zoekgeraakt. Nieuwe opgaven moeten fraude uitsluiten. Van Gend & Loos heeft vanmorgen de nieuwe enveloppen afgeleverd.

Scholen sturen vaker leerling weg
DEN HAAG, 14 MEI. Middelbare scholen sturen leerplichtige leerlingen steeds vaker van school. Werden in 1994 390 leerlingen definitief van school verwijderd, vorig jaar liep dat aantal op tot 497. Ook het aantal schorsingen voor twee dagen of meer steeg, van 1.260 in 1994 naar 1.972 in 1997.

Tweede Kamer telt even 149 leden
DEN HAAG, 14 MEI. Voor het eerst sinds 1956 zullen begin volgende week niet 150 maar 149 politici tot de beëdiging als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal worden toegelaten. Over het 150ste lid wordt pas volgende week vrijdag beslist als de Kiesraad bijeenkomt om te bepalen wie recht heeft op die laatste zetel. In 1956 werd het aantal Tweede-Kamerleden uitgebreid tot 150.

KNVB doet Rotterdam in de ban
ROTTERDAM, 14 MEI. De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft Rotterdam als voetbalstad in de ban gedaan. In het Feyenoord-stadion De Kuip worden voorlopig geen interlands en geen bekerfinales gespeeld.

NRC Webpagina's
14 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)