U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Omroepnotitie test van kracht Wolffensperger
De notitie van de nieuwe NOS-voorzitter voor de formateur is zowel een blauwdruk voor de omroepen als een testcase voor de voorzitter zelf. Lange wittebroodsweken zijn Gerrit-Jan Wolffensperger niet gegund. Drie maanden na zijn aantreden moest de voorzitter van de raad van bestuur van de NOS van staatssecretaris Nuis (Media) een visie op de toekomst van de publieke omroep aan de formateur van een nieuw kabinet voorleggen.



Spelcomputers en film steunen winst Sony
Het netto resultaat van amusements- en elektronicaconcern Sony is in het afgelopen boekjaar met 59 procent toegenomen tot een record van ruim 222 miljard yen (3,3 miljard gulden). Het succes van de filmdivisie (Sony Pictures) en van de spelcomputer (Playstation) hebben belangrijk bijgedragen aan de winst.



Duizenden banen Digital weg
Als de overneming van de Amerikaanse computerfabrikant Digital door Compaq doorgaat, kunnen er bij de eerstgenoemde onderneming 15.000 banen verdwijnen.



Zorgen over komst van de euro
Twee grand old men deze week in Vrij Nederland en HP De Tijd: Ralph Dahrendorf (68) en Joseph Catch 22 Heller (74).De gerenommeerde, van oorsprong Duitse sociale wetenschapper Dahrendorf - nu lid van het Britse House of Lords voor de Liberal Democrats van Paddy Ashdown - maakt zich zorgen over de gevolgen van de invoering van de euro.



NOS trekt 1,75 mln tv-kijkers
Naar de uitzending van de NOS op Nederland 3 over de Tweede-Kamerverkiezingen hebben gisteravond gemiddeld 1.705.000 mensen gekeken. De NOS-uitzending had een kijkdichtheid van 12,2 procent. De uitzending van RTL5 trok gemiddeld 200.000 kijkers. (ANP)



Jeltsin te spreken op het Internet
President Boris Jeltsin van Rusland geeft volgende week dinsdag een interview op Internet. De president zal vanaf half elf 's ochtends (Nederlandse tijd) vragen beantwoorden over de top van de G-8 die van 15 tot 17 mei in Birmingham wordt gehouden. Een vertaler geeft zijn antwoorden door aan een typist van MSNBC in Redmond in de VS. In MSNBC werken het televisiestation NBC en Microsoft samen. Vragen aan Jeltsin kunnen op e-mail worden gesteld op het adres chris.donohue@msnbc.com. MSNBC (adres: www.msnbc.com) maakt vandaag het adres van het vraaggesprek zelf bekend. (Reuters)




De Grondwet bestaat dit jaar 150 jaar. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil jongeren tussen de 12 en 18 jaar kennis laten maken met de democratische beginselen ervan en heeft gekozen voor een spel en een website. ,,Op een prettige manier kom jij erachter waarom zo'n grondwet echt wel handig is'', zo valt op de site te lezen. In een virtueel doolhof moeten de spelers Thorbecke's geesteskind tegen aliens verdedigen.

(www.kunstbende.nl)

NRC Webpagina's
7 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)