U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Minister Ritzen treedt in dienst van Wereldbank
ZOETERMEER, 7 MEI. Jo Ritzen, demissionair minister van Onderwijs (PvdA), treedt op 1 oktober aanstaande in dienst bij de Wereldbank in Washington. De econoom Ritzen zal bankpresident J. Wolfensohn adviseren, onder andere over de relatie tussen de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

Chirac en Kohl: praten over toekomst EU
AVIGNON, 7 MEI. De Duitse bondskanselier Kohl en de Franse president Chirac hebben vanmorgen een Frans-Duits initiatief aangekondigd voor een discussie over de toekomst van Europa tijdens de top van Cardiff in juni. De vraag is welke besluiten op nationaal niveau moeten worden genomen en welke door 'Brussel'.

Winst Shell 27 procent lager
ROTTERDAM, 7 MEI. De winst van de Koninklijke/ Shell Groep is in het eerste kwartaal gedaald met 27 procent tot 1.696 miljoen dollar (3.476 miljoen gulden).

Varkensboeren
DEN HAAG, 7 MEI. Landbouworganisatie LTO-Nederland gaat namens enkele duizenden varkenshouders schadevergoeding eisen voor de varkensrechten die de overheid hun afneemt wanneer op 1 september de wet herstructurering varkenshouderij van kracht wordt.

Autofusie
STUTTGART, 7 MEI. De autofabrikanten Mercedes-Benz en Chrysler blijven na een eventuele fusie onder afzonderlijke merknamen produceren. Dit heeft Daimler-topman Jürgen Schrempp vanochtend meegedeeld.

Man geeft doden 8-jarig meisje toe
HELMOND, 7 MEI. Een 27-jarige man uit Helmond heeft tegenover de politie bekend dat hij in 1995 zijn achtjarige plaatsgenootje Manon Seijkens heeft gedood. De man heeft zichzelf eerder deze week bij de politie gemeld. De Helmonder is ingesloten.

Prinses Juliana
SOESTDIJK, 7 MEI. Prinses Juliana, die zaterdag na een heupoperatie terugkeerde op paleis Soestdijk, is bijzonder getroffen door de vele hartverwarmende blijken van medeleven die zij in het ziekenhuis en thuis heeft ontvangen, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

Drie jaar geëist wegens ontucht
ARNHEM, 7 MEI. Voor de rechtbank in Arnhem is gisteren een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 44-jarige man uit Genemuiden. Hij wordt verdacht van ontucht met veertien kinderen van tien tot zeventien jaar van gereformeerde huize. De man kon zelfs in de kerk zijn handen niet thuis houden.

Zelfmoord bisschop Pakistan
PESHAWAR, 7 MEI. De bisschop van de Pakistaanse stad Faisalabad heeft gisteren zelfmoord gepleegd uit protest tegen de terdoodveroordeling van een Pakistaanse christen. Bisschop John Joseph, een prominent mensenrechtenactivist, schoot zichzelf een kogel door het hoofd in de rechtbank van Sahiwal.

NRC Webpagina's
7 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)