U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Spelcomputers en film steunen winst Sony


TOKIO, 7 MEI. Het netto resultaat van amusements- en elektronicaconcern Sony is in het afgelopen boekjaar met 59 procent toegenomen tot een record van ruim 222 miljard yen (3,3 miljard gulden). Het succes van de filmdivisie (Sony Pictures) en van de spelcomputer (Playstation) hebben belangrijk bijgedragen aan de winst.

Het boekjaar van Sony loopt tot 31 maart. De omzet nam toe met 19,3 procent naar een record van 6.760 miljard yen (ruim 100 miljard gulden). Sony Pictures profiteerde van succesvolle films als 'Men in Black' en 'Air Force One'. De omzet van de filmdivisie nam toe met 47 procent tot 643,16 miljard yen. Sony verkocht in het afgelopen jaar 19 miljoen PlayStations, een verdubbeling in vergelijking met het voorgaande jaar. De omzet van de divisie spelcomputers nam toe met 72 procent naar ruim 722 miljard yen.

De divisie consumentenelektronica zag de omzet toenemen met 13,5 procent naar 4.690 miljard yen. De omzet in muziek nam toe met 17 procent naar 695 miljard yen. De cd 'Let's Talk About Love' van Céline Dion en de soundtrack van de film 'Titanic' deden het erg goed. Sony verwacht dat de winst dit jaar iets zal afnemen als gevolg van de financiële crisis in Azië. De omzet blijft naar verwachting nagenoeg gelijk. ,,De omgeving waarin wij opereren wordt steeds moeilijker'', aldus Sony in een persbericht. (AP)

NRC Webpagina's
7 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)