U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geknakte tulp
De beurskoers van Tulip bereikte afgelopen dinsdag het absolute dieptepunt in de geschiedenis van de Bossche pc-fabrikant. De lage koers (5,10 tegen ruim 20 gulden afgelopen zomer) maakt het voor Tulip bijna onmogelijk om het noodzakelijke verse kapitaal aan te trekken.



Het vrije verkeer van informatie is niet in gevaar
In het hoofdredactioneel commentaar van 25 maart spreekt deze krant haar vrees uit voor 'draconische (auteursrechtelijke) maatregelen' van de Wereld Organisatie voor Intellectueel Eigendom (WIPO) en de EU. Het vrije verkeer van informatie zou op het spel staan en de stem van de gebruikers, intermediairs en consumenten van het Internet zou te zwak doorklinken in Brussel. Op welke maatregelen nu precies gedoeld wordt, is mij uit het commentaar niet duidelijk geworden. Maar hier is wel een spookbeeld geschapen en dat vraagt om een weerwoord.



Bruna moest zich schamen
De invloed van informatie- en communicatietechnologie grijpt zo snel om zich heen, dat de macht van de soevereine staat wordt bedreigd, concludeerde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid gisteren in het rapport Staat zonder Land. Door het veelvuldige gebruik van Internet en andere nieuwe media voelen burgers zich minder bij hun eigen land en cultuur betrokken omdat tijd en plaats een andere betekenis krijgen.



UNITA sluit eigen radiostation
LUANDA, 3 APRIL. De voormalige Angolese verzetsbeweging UNITA heeft gisteren de uitzendingen van het radiostation Vorgan stopgezet. De stopzetting van tegen de regering gerichte uitzendingen was een voorwaarde uit het door de VN gearrangeerde vredesverdrag dat UNITA en de Angolese regering in 1994 sloten. Woensdag werd ook al een stap gezet in het moeizame vredesproces, toen de vice-voorzitter van UNITA, Dembo, in Luanda arriveerde om er een UNITA-kantoor te openen. Sinds april vorig jaar heeft Angola een regering van nationale eenheid met zeven UNITA-ministers. Aan de voornaamste eis uit het vredesverdrag - de overdracht van de door UNITA beheerste gebieden aan de regering - is nog niet voldaan. (AFP, AP)




Casper en Hobbes (oorspronkelijk Calvin and Hobbes), de nieuwe strip in NRC Handelsblad, is in tegenstelling tot Bommel zeer populair onder Internetgebruikers. Bij het intikken van de naam in een willekeurige zoekmachine komen zo'n 20 websites tevoorschijn, waaronder de officiële. Op deze laatste site wordt dagelijks een nieuwe aflevering gepubliceerd en is informatie te vinden over de personages en de bedenker Bill Waterson. Bovendien is er een messageboard waar gediscussieerd kan worden over de strip.

(www.calvinandhobbes.com)

NRC Webpagina's
3 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)