U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Iraaks meisje in AMC overleden
AMSTERDAM, 3 APRIL. Het Iraakse meisje Amal Tahir Sa'eed, dat sinds eind vorig jaar in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam verbleef, is gisteravond overleden. De toestand van het doodzieke vijfjarige meisje verslechterde de afgelopen dagen door stoornissen in haar lever, nieren en longen.

Overleg over nieuwe CAO zorg opgeschort
DEN HAAG, 3 APRIL. De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor een groot deel van de gezondheidszorg zijn gisteren opgeschort. De vakbonden geven de werkgevers de kans de komende dagen een concreet voorstel te doen voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden.

Kabinet komt noghalf miljard tekort
DEN HAAG, 3 APRIL. Het kabinet-Kok heeft nog een tekort van 0,5 miljard gulden op de begroting van dit jaar. Dat blijkt uit de Voorjaarsnota die gisteren naar de Tweede Kamer is gestuurd.

'Presidentiële plaatsen' in Irak zijn geïnspecteerd
BAGDAD, 3 APRIL. Wapeninspecteurs van de Verenigde Naties en begeleidende diplomaten hebben hun eerste ronde van inspecties van de acht 'presidentiële plaatsen' in Irak afgesloten. De inspecteurs zoeken informatie over Iraakse massavernietigingswapens. Volgende week zal verslag worden uitgebracht aan secretaris-generaal Kofi Annan.

Nieuwe leider campagne VVD
DEN HAAG, 3 APRIL. Het Tweede-Kamerlid Clemens Cornielje is gisteren de in opspraak geraakte Hans van Baalen opgevolgd als campagneleider van de VVD. Cornielje (30) was van 1989 tot 1994 woordvoerder van de VVD-fractie.

Referendum over kwestie-Kosovo
BELGRADO, 3 APRIL. De Joegoslavische president, Slobodan Milosevic, wil een referendum in Servië over de vraag of internationale bemiddeling gewenst is in de kwestie-Kosovo. De regering en het parlement van Servië hebben zich achter het initiatief geschaard.

Meer theater in Holland Festival
AMSTERDAM, 3 APRIL. De eenenvijftigste editie van het Holland Festival verschuift de accenten van het traditionele muziekfestival in de richting van het theater. De nieuwe directeur, Ivo van Hove, streeft naar een breder, jonger publiek.

In sportdoping gaat 200 mln om
RIJSWIJK, 3 APRIL. Op de zwarte markt in Nederland gaat jaarlijks voor ten minste 200 miljoen gulden om in dopingmiddelen. Dat concludeert het Nederlands Centrum voor dopingvraagstukken.

Kabinet regelt homohuwelijk niet
DEN HAAG, 3 APRIL. Tegen de zin van het kabinet heeft een meerderheid van de Tweede Kamer zich gisteren opnieuw uitgesproken voor openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homoseksuelen. Volgens staatssecretaris Schmitz zal het huidige kabinet het homohuwelijk niet meer regelen.

Volkswagen biedt Rolls-Royce meer
LONDEN, 3 APRIL. Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft een hoger bod uitgebracht op Rolls-Royce. Maandag werd een bod van BMW geaccepteerd door de Britse eigenaar.

Claim Tulip
DEN BOSCH, 3 APRIL. Computerproducent Tulip eist in een bodemprocedure bij de rechtbank schadevergoeding van de Volkskrant wegens een publicatie, die later is gerectificeerd.

NRC Webpagina's
3 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)