U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stufi-info en versiertips op digitale hangplek
Om het rondhangen van jongeren in banen te leiden creëert menige gemeente een 'hangplek'. Leiden heeft nu op het Internet zo'n plek in het leven geroepen.



EU tegen dominantie VS op Internet
De Europese Commissie zal op korte termijn een plan presenteren voor de organisatie van Internet, waarin de Amerikaanse dominantie over het wereldwijde computernetwerk wordt verminderd.



Clinton: geen nieuwe belasting op handel Internet
De Amerikaanse President Clinton wil geen nieuwe belastingen invoeren op transacties via Internet.



Oprah Winfrey wint BSE-proces
'Yes!' Oprah Winfrey, de koninigin van de Amerikaanse talkshows stak gisteren een gebalde vuist in de lucht toen ze uit de rechtszaal kwam. Ze had een proces gewonnen.



Maxwell aan de Wibautstraat
Over je eigen werkgever schrijven is vragen om moeilijkheden. Zeker als het gaat om de gang van zaken bij een van zijn pensioenfondsen en de vraag waarom het fonds opeens bij de werkgever 8 miljoen gulden wil lenen.



Het meest verslavende spel ter wereld
Variaties op het bekende behendigheidsspel Tetris bestaan in alle soorten en maten. Sinds het spel, waarbij blokjes die naar beneden vallen in elkaar geschoven moeten worden, midden jaren tachtig door de Russische wiskundige Alexi Pajitnov werd bedacht voor de pc, zijn er talloze varianten ontwikkeld.



Leger wint televisieslag
Ziekende soldaten blijken in een crisissituatie evenwichtige strategen. Kritiek op de strijdkrachten komt dicht in de buurt van misdadigheid. Zulke verrassende inzichten biedt 'Combat', een televisieserie mede geproduceerd door de Nederlandse Koninklijke Landmacht.



Geboeid door exotica
Wim Bloemendaal maakt het radioprogramma 'De gezamenlijke zenders Paesens en Moddergat' voor de VPRO. Daarin legt hij dwarsverbindingen tussen muzieksoorten uit de hele wereld.




Reis mee met correspondent Frank Westerman en fotograaf Oleg Klimov door het nieuwe Rusland. Actuele reportages in woord en beeld over de voortgaande omwentelingen in de voormalige Sovjet-Unie vindt u op de site van het Moskouse 'Korpoenkt', één van de 23 buitenlandse correspondentenpunten van NRC Handelsblad. Foto's waar in de papieren versie van NRC Handelsblad geen plaats voor is, zijn wel te zien in het Russische 'bijkantoor' van de NRC-site.

(www.nrc.nl/Moskou)

NRC Webpagina's
27 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)