U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Meijsing, Mitterrand en Kluivert
Aan interviews geen gebrek op de Nederlandse televisie, maar niet elk interview is een schot in de roos. Laten we eens drie interviews van gisteravond onder de loep nemen - interviews met mensen die in principe heel wat te melden hebben: Geerten Meijsing, Danielle Mitterrand en Patrick Kluivert.


T V   V O O R A F :


Zorgvuldig beeld van Suriname
Al te vaak hebben waarnemers Suriname gevangen in clichés. Desi Bouterse en aanhangers, Ronnie Brunswijk en junglecommando's, of donkere lijven en kaseko-ritmes. Een paar jaar geleden was er in Surinaamse kringen in Nederland enige verontwaardiging te bespeuren toen een actualiteitenrubriek Suriname zo'n beetje meende te kunnen samenvatten in een groep gezette creoolse vrouwen die op het geroffel van trommen tegen elkaar aan dansten.


F I L M   V O O R A F :


Mixed Nuts
Krijgen zij elkaar? Ja, natuurlijk krijgen zij elkaar! Ze krijgen elkaar in elke film van schrijfster en regisseuse Nora Ephron (1941), want zij is gespecialiseerd in mild humoristische zedenschetsen van het moderne liefdesmijnenveld. Ephron brak door als scenariste van het aanstekelijke When Harry met Sally (1989) en als filmmaakster met het onweerstaanbaar romantische Sleepless in Seattle (1993).

NRC Webpagina's
27 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)