U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geschokte reacties op aftappen VS
In de Tweede Kamer en het Europees Parlement is verbaasd en geschokt gereageerd op het bericht dat de Verenigde Staten stelselmatig al het Europese telefoon-, fax- en e-mailverkeer aftappen.



Bondsraad toch akkoord met ruimere afluisterwet
De Duitse Bondsraad, de Eerste Kamer, stemt toch in met een nieuwe wet op het afluisteren. De wet, die al door de Bondsdag was aangenomen, kreeg de tweederde meerderheid die noodzakelijk was voor de vereiste grondwetswijziging.



Veel aandacht in nieuws levert D66 geen steun op
In de nu onderzochte periode - 20 oktober tot en met 31 januari, 2.689 krantenartikelen - krijgen de drie regeringspartijen van alle partijen de meeste aandacht in het nieuws (87 procent). D66 ligt, dankzij de laatste weken, iets voor op de VVD en de PvdA. Het CDA blijft daar sterk bij achter (6 procent). Als oppositiepartij heeft het CDA veel moeite om de krant te halen. De kleinere partijen worden overwegend genegeerd door de media (samen 8 procent).



SBS 6 stopt met venster op de regio
SBS 6 stopt met het uitzenden van speciale programma's voor de regio. De commerciële omroep heeft hiertoe besloten omdat het niet mogelijk is gebleken een landelijke dekking van de 'regiovensters' te realiseren.



Brussel tegen bundeling van filmstudio's
De filmstudio's Paramount (onderdeel van Viacom), Universal (onderdeel van Seagram) en Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) mogen hun films waarschijnlijk niet langer gezamenlijk distribueren. Dat heeft Europees Commissaris K. van Miert voor mededinging gisteren in Brussel gezegd.



'Netscape wil zich mogelijk verkopen'
Softwareproducent Netscape overweegt het bedrijf geheel of gedeeltelijk te verkopen aan Sun Microsystems, Oracle, IBM, Hewlett-Packard of America Online.



Endemol vult 'witte plek' op in Engeland
Endemol neemt een belang van 50 procent in Broadcast Communications, de televisieproductiepoot van The Guardian Media Group (GMG). Door de deelneming wordt het amusementsconcern voor het eerst actief in Groot-Brittannië.



Vertalen voor luie beesten
Onlangs verscheen bij uitgeverij Elsevier Bedrijfsinformatie de 'Kramers Talen cd-rom' met daarop zes woordenboeken: Engels, Duits en Frans met Nederlands als ingang en vertaling.




Wie vergeten is hoe de tv-tunes van 'Ja zuster, nee zuster' en 'Floris' gingen, kan het geheugen opfrissen op een vermakelijke website waar tv-thema's bijeengebracht zijn. Op de site komen voornamelijk deuntjes voor van televisieprogramma's uit een grijs verleden, maar ook nieuwere programmatunes komen aan bod, zoals die van het gênante 'Op goed geluk'. Compleet is het bestand nog lang niet. De thema's van de 'Showbizzquiz' en het legendarische 'Top Pop' ontbreken bijvoorbeeld nog.

(www.xs4all.nl/~globalco/tunes.htm)

NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)