U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fossiele sponzen breken door magische tijdgrens
ROTTERDAM, 6 FEBR. Twee teams van paleontologen hebben in fosfaatrijk gesteente in Zuid-China uitstekend geconserveerde fossielen gevonden van dieren die naar schatting 570 miljoen jaar oud zijn. Daarmee is een magische tijdgrens doorbroken. Het gaat om microscopische sponzen, algen en embryo's van complexere dieren zo groot als zandkorrels die net als de mens tweezijdig symmetrisch zijn. De vondsten, die een nieuw venster openen op de oudste evolutiestadia binnen het dierenrijk, zijn gepubliceerd in de wetenschappelijke tijdschriften Nature en Science.

Kabinet praat over oplossing Schiphol
DEN HAAG, 6 FEBR. De ministerraad doet vandaag een nieuwe poging de tegenstellingen binnen het kabinet over de verdere groei van Schiphol te overbruggen, nadat hierover in het Torentje bij premier Kok gisteren voor detweede keer deze week zonder doorbraak was gebleven. Minister De Boer (VROM) zou zich vooral schrap zetten om de geluidsoverlast die met extra vluchten gepaard gaat binnen wettelijke grenzen te houden.

Explosie autobom Colombo, 6 doden
COLOMBO, 6 FEBR. Bij een bomaanslag in Colombo zijn vanochtend ten minste zes mensen omgekomen. De explosie deed zich voor in een bestelwagen die was aangehouden bij een militaire controlepost. De aanslag gebeurde enkele uren nadat de Britse kroonprins Charles de hoofdstad van Sri Lanka had verlaten.

Congresgebouw weert wapenbeurs
DEN HAAG, 6 FEBR. Het Nederlands Congrescentrum in Den Haag geeft geen onderdak aan een internationale beurs voor militaire elektronica uit vrees voor ordeverstoring door vredesactivisten. De Haagse gemeenteraad en minister Pronk hadden druk op de directie uitgeoefend.

Schilderij Schiele nog niet terug
WENEN, 6 FEBR. De Stichting Leopold weigert het schilderij Tote Stadt van de Oostenrijkse schilder Egon Schiele, een van de twee begin januari door de New-Yorkse douane als 'roofgoed' in beslag genomen doeken, terug te nemen. De stichting verlangt dat beide werken worden vrijgegeven.

Hongarije toch voor dam Donau
BOEDAPEST, 6 FEBR. De Hongaarse regering heeft gisteren besloten alsnog de weg vrij te maken voor de bouw van een dam in de Donau. Dat blijkt uit de instructies voor het Hongaarse team dat al maanden met Slowakije onderhandelt over het omstreden project.

'Brussel' zit filmstudio's dwars
ROTTERDAM, 6 FEBR. De filmstudio's Paramount, Universal en Metro-Goldwyn-Mayer mogen hun films waarschijnlijk niet langer gezamenlijk distribueren. Dat heeft Europees Commissaris K. van Miert voor mededinging gisteren in Brussel gezegd.

NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)