U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

SBS 6 stopt met venster op de regio

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 6 FEBR. SBS 6 stopt met het uitzenden van speciale programma's voor de regio. De commerciële omroep heeft hiertoe besloten omdat het niet mogelijk is gebleken een landelijke dekking van de 'regiovensters' te realiseren.

De zender heeft nu regiovensters in Noord-Nederland, Midden-Nederland en Amsterdam. Daarin is gedurende de laatste twaalf minuten van het nieuwsprogramma Hart van Nederland regionaal nieuws te zien. De bestaande regiovensters worden in fasen tot 1 april gesloten. Met het project was een investering van enkele miljoenen guldens gemoeid.

SBS 6 begon in februari 1997 met het eerste regiovenster in Midden- Nederland. Een voorwaarde voor het experiment was dat binnen anderhalf jaar een landelijk dekkend netwerk van regiovensters zou worden gerealiseerd. Dat was noodzakelijk om landelijke adverteerders gesegmenteerde reclamezendtijd te kunnen aanbieden. Bovendien zou SBS 6 op landelijk niveau programma's moeten blijven uitzenden gedurende de regio-zendtijd, als het net niet dekkend zou zijn.

Na een proefperiode van een jaar is nu gebleken dat er geen uitzicht is op landelijke dekking van de vensters. Dat maakt verdere investering in de vensters onverantwoord, aldus SBS 6. Voor de vensters waren straalverbindingen naar de kopstations van de kabelexploitanten noodzakelijk. Omdat de koppeling van kabelnetten langer bleek te duren dan verwacht, liepen de kosten van SBS 6 sneller op dan voorzien. De sluiting van de regiovensters heeft volgens SBS 6 niets te maken met de kijkcijfers, want tijdens het regiovenster steeg het kijkcijfer van Hart van Nederland. De zender is van plan de regiovensters weer te gaan uitzenden zodra technische ontwikkelingen een betaalbaar landelijk dekkend net mogelijk maken.

NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)