U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zuid-Korea: weg vrij voor massaontslag
Zuid-Koreaanse vakbonden hebben zich vanmorgen neergelegd bij een baanbrekende versoepeling van het ontslagrecht. Massa-ontslagen zijn daardoor mogelijk. Dat is in de huidige financiële crisis van groot belang voor herstructurering van de Koreaanse economie.


E C O N O M I E :


CAO-overleg Akzo Nobel vastgelopen
Het CAO-overleg tussen chemieconcern Akzo Nobel in Arnhem en de vakbonden is vanochtend, na een nacht onderhandelen, vastgelopen. ,,De kloof tussen Akzo en ons is enorm'', zegt FNV-onderhandelaar B. Roodhuizen. ,,Als die niet kleiner wordt, komen er acties''.


H O O F D A R T I K E L :


De Echelon-methode
Onder het codewoord ,,Echelon'' luistert de Amerikaanse inlichtingendienstNSA Europees elektronisch berichtenverkeer af, meldt het Europese Parlement. Dat het om enorme gegevensstromen gaat, is geen bezwaar: slimmecomputerprogramma's filteren het berichtenverkeer aan de hand van trefwoorden. Zo kan het woord 'bom' nog lastig worden voor bommoeders (bewust ongehuwdemoeders), maar een kniesoor die zich daar in de wereld van Echelon ombekreunt.


S P O R T :


Een gewoon IOC-lid met een bijzonder kroontje
Voor zijn vertrek naar Japan gaf kroonprins Willem-Alexander gisteren op Schiphol uitleg over zijn benoeming tot IOC-lid. In januari viel de prins nog van zijn stoel van verbazing toen voorzitter Samaranch hem uitnodigde.


NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)