U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ingreep van leden VVD in program
Twee harde ingrepen in de sociale zekerheid zijn tegen de zin van het partijbestuur uit het VVD-verkiezingsprogramma geschrapt. Het gaat om de verlaging van het minimumloon en de duur van de WW-uitkering.


E C O N O M I E :


Plan havenpool afgewezen
Er dreigt opnieuw arbeidsonrust in de haven van Rotterdam. Reden is de massale afwijzing door de leden van de Vervoersbond FNV van de plannen om de Rotterdamse havenpool SHB te reorganiseren. Bij de pool werken ruim 900 mensen.


H O O F D A R T I K E L :


'Onze' vorstin
DE KONINGIN is vandaag zestig jaar geworden. Het is een leeftijd waarop het merendeel van de Nederlandse beroepsbevolking gebruik maakt van vervroegde uittredingsregelingen. Voor haar is dit voorlopig niet weggelegd. Kroonprins Willem Alexander heeft onlangs nog laten weten geen haast te hebben om zijn moeder op te volgen. Belangrijker is nog dat de bevolking ook geen enkele haast heeft met die opvolging.


S P O R T :


Hingis wint in Melbourne vierde grote tennistitel
Martina Hingis heeft vanmorgen bij de Open Australische tenniskampioenschappen met succes haar grandslamtitel verdedigd. De 17-jarige Zwitserse versloeg in de finale de Spaanse Conchita Martinez met 6-3 en 6-3. Gisteren won Hingis met de Kroatische Mirjana Lucic ook al de dubbeltitel.


C O L U M N :



FAX aan Koningin Beatrix

Majesteit,Zestig! Van harte. En wat ziet u er nog stralend uit. Was u tevreden over mijn voorstelling? U zei dat U het prachtig vond, maar is dat niet iets dat U altijd moet zeggen? In elk geval heb ik U wel zien lachen. Uw moeder trouwens ook.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Docters-dossier
Ik kan niet tegen mensen die niet inzien dat ze een zak zijn. Je mag best een zak zijn, maar zie het in.' Dit mieterse aforisme debiteerde J. J. Voskuil deze week in Trouw. De meester in het analyseren van bureaucratieën en daarin gedijende karakters, had niet speciaal Arthur Docters van Leeuwen op het oog. Toch moest ik onmiddellijk aan de super-PG denken: iemand die zijn maat niet kent, zijn ambities niet kan beteugelen en daarom nooit met macht bekleed had mogen worden.


NRC Webpagina's
31 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)