U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sterftecijfers wijzen op fraude verzekeringen
DEN HAAG, 31 JAN. Driemaal zoveel pasverzekerden overlijden als op grond van het gemiddelde sterftecijfer van de Nederlandse bevolking zou mogen worden verwacht. Volgens het Verbond van verzekeraars is dit een aanwijzing voor de toegenomen fraude met onder meer levensverzekeringen.

Premier Antillen verliest
WILLEMSTAD, 31 JAN. De Partido Antia Restruktura (PAR) van premier Miguel Pourier is gisteren bij de parlementsverkiezingen op de Nederlandse Antillen de grootste partij gebleven. Maar de PAR, die in 1994 verrassend acht zetels binnenhaalde, verloor fors. Ze werd gehalveerd en kwam uit op vier zetels. Het parlement van de Antillen bestaat uit 22 zetels.

'Bonn steunt Duisenberg'
BONN, 31 JAN. Duitsland steunt nog steeds de kandidatuur van Wim Duisenberg voor het presidentschap van de Europese Centrale Bank (ECB). Dit blijkt uit een vraaggesprek in deze krant met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Klaus Kinkel.

Farmaceutische megafusie nabij
PHILADELPHIA, 31 JAN. De Britse geneesmiddelengiganten Smith- Kline Beecham en Glaxo Wellcome overwegen een fusie. Samen zullen zij het grootste farmaceutische concern ter wereld vormen. De mededeling kwam gisteren onmiddellijk na het afbreken van de voorgenomen fusiegesprekken tussen SmithKline en het Amerikaanse bedrijf American Home Products.

Beraad Clinton en Chirac over Irak
WASHINGTON/PARIJS, 31 JAN. De Amerikaanse president Clinton en zijn Franse ambtgenoot Chirac hebben gisteren telefonisch overlegd over mogelijke militaire actie tegen Irak. Volgens bronnen bij het Amerikaanse ministerie van Defensie gaan de VS waarschijnlijk enkele duizenden manschappen extra en nog vijftig vliegtuigen naar de Golf sturen.

Achttien jaar cel na brandstichting
ROTTERDAM, 31 JAN. De 25-jarige Hagenaar Neçmettin Kösedag is gisteren door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar en tbs met dwangverpleging.

Rembrandt brengt 19 mln gulden op
NEW YORK, 31 JAN. Bij veilinghuis Sotheby's in New York is gisteren het schilderij ,,Portret van een bebaarde man in een rode jas'' van Rembrandt van Rijn verkocht voor zo'n 18,8 miljoen gulden. Het is de op een na hoogste prijs ooit betaald voor een schilderij van Rembrandt.

NRC Webpagina's
31 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)